Hatayspor'dan Boupendza itirafı!

Atakaş Hatayspor'un basın sözcüsü Rahmi Vardı, Aaron Boupendza ve Fenerbahçe hakkında flaş itiraflarda bulundu.

Hatayspor'dan Boupendza itirafı!
24 Mart 2021 - 10:58 - Güncelleme: 24 Mart 2021 - 11:31
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Atakaş Hatayspor'un basın sözcüsü Rahmi Vardı, bordo beyazlı ekibin gündemine ve Boupendza - Fenerbahçe görüşmelerine dair açıklamalarda bulundu.

Spor Arena'ya'ya konuşan Rahmi Vardı ayrıca Boupendza'nın Krasnodar'ın kapısından dönen transfer sürecinin detaylarını spor kamuoyuyla paylaşarak yetenekli oyuncu hakkında ortaya atılan Premier Lig iddialarıyla birlikte 10 milyon avroluk yeni teklifi açıkladı.

''Size 10 milyon euro kazandıracağım dedi''

Kar zarar mantığıyla bakarsak, Boupendza’nın devre arasından sonra Krasnodar ile yapmış olduğu atraksyon Hatayspor’a kar mı zarar mı getirdi? Buradan bakacak olursak kar getirdiğini şuradan anlayabiliriz; 350 bin Euro değerine sahip oyuncu, şu an transfer marketlerinde 7 milyon Euro olarak listeleniyor. Oyuncu 8 milyon 500 bin Euroluk teklifi de gördü. Bu en azından oyuncunun tavan fiyatının ortaya çıkmasına imkan tanıdı, bu birinci kar oldu. İkincisi, dünya takımları bu oyuncu için yarıştı. Üçüncüsü ise Hatay hem şehir hem de takım olarak Türkiye’nin gündemine geldi. Burada bir zarar yok. Oyuncu da bundan etkilenmedi ve bize ‘Hatay’da kalmak istiyorum, size 10 milyon Euro kazandıracağım’ dedi. Biz daha ne diyelim, oyuncu Hatay’dan gitmek istemiyor.

Biz bu oyuncudan iyi bir para alacaktık, kendisi de iyi bir meblağ kazanacaktı. Bizim önemli olan futbolcunun mutluluğu ve geleceği. Futbolcu gitmek istemiyorsa bizim bunu sorgulama durumumuz yok. Biz bu durumu, karşı takıma ayıp olmaması için ‘Krasnodar’a gitmek istemiyor’ şeklinde değil, ‘Hatay’da kalmak istiyor’ diye duyurduk. Biz de bu durum karşısında oyuncuya saygı duyduk.

''Aubameyang bile uğraşıyor''

İngiliz basını Boupendza için 7 Premier Lig takımının devrede olduğunu yazdı. Hatta vatandaşı Aubameyang'ın da transfer için uğraştığı yazıldı. Sizin hissiyatınız nedir, gelecek sezon oyuncuyu nerede görüyorsunuz, Boupendza bu konuda ne düşünüyor. Hatta siz de Fenerbahçe olasılığının ön planda olacağını dile getirmiştiniz. Aubameyang bir açıklama yaptı. Boupendza’yı Arsenal’e önerdiğini ifade etti. Resmi olarak bize gelmiş bir şey yok. Şu an transfer sezonu olmadığı için henüz bir durum yok. Krasnodar dışında bir Rus takımı daha 10 milyon Euro verdi. Futbolcumuz Hatay’da kalacağını beyan ettiği için değerlendirmedik.

''Fenerbahçe para ve oyuncu teklifinde bulundu''

Fenerbahçe konusunda da çok spekülasyon oldu. Benim ağzımdan çıkmayan bir söz kullanılarak, Hatayspor’un Boupendza’yı Fenerbahçe’ye vereceğini ifade edildi. Hatta iddiaların içerisine Sayın Ali Koç da dahil edildi ve işi farklı bir boyuta taşıdılar. Bizim bugüne kadar Fenerbahçe ile ilgili bir açıklamamız olmadı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Hatay ziyaretinde biz yönetim olarak kendilerini misafir ettik. Orada konuşuldu, fiyatta anlaşılamadı. Fenerbahçe transfer bedelinin yarısını para yarısını ise oyuncu transferi ile karşılamak istedi. Bizim de futbolcuya ihtiyacımızın olmadığını, Fenerbahçe ve diğer büyük takımların futbolcularının Hatay’da top oynayamayacağını dile getirmemiz üzerine karşılıklı olarak teşekkür edilerek görüşmeler noktalandı.

''Boupendza 3 tane İrfan Can eder''

Dünyada golcü sorunu var, bu Fenerbahçe’ye has bir durum değil. Boupendza 3 tane İrfan Can eder. Boupendza sakatlığı dolayısıyla çekildi, iki haftadır gol atamıyoruz. Boupendza Fenerbahçe kadrosunda olsaydı, güzel bir performans gösterebilirdi. Sıradan bir forvet değil, bir anda defansta, ikinci bölgede, üçüncü bölgede görülebiliyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum