Hull City'nin ilk 5 hafta analizi

Hull City, Championship'e iyi bir başlangıç yaparken Acun Ilıcalı'nın takımının ilk 5 haftada nasıl bir performans verdiğini analiz ettik.

Hull City'nin ilk 5 hafta analizi
27 Ağustos 2022 - 10:04
Hull City, sezon öncesi Süper Lig'den tanıdığımız futbolcuları kadrosuna katarak heyecan verici bir kadro oluşturmuştu. Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Shota Arveladze yönetiminde lige nasıl başlayacağı merak konusuydu. 

Championship'te ilk 5 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Hull City, tek yenilgisini son maçta 5-2'lik sonuç ile West Brom'a karşı aldı. İngiltere Lig Kupası'nda ise Bradford City'e 2-1 yenilerek turnuvadan elendi. WBA maçını saymazsak Hull City'nin iyi bir sezon açılışı yaptığından bahsedebiliriz. Biraz da rakamlarla bu konuyu değerlendirelim.

Topla daha çok oynayan rakip takım oluyor

5 maç sonunda Championship'te 6. sırada bulunan Hull City'nin istatistiklerine bakacak olursak savunma zaafları dikkat çekiyor. The Analyst'in hazırladığı verilere göre Hull City, 5 maçlık ortalamada rakip yarı saha alanda topla daha az oynayan takım. Hull'un daha çok topa sahip olduğu tek yer, kendi ceza sahasının içi. Hull City'nin maçlarında genellikle topun rakip takımda olduğu göze çarpıyor. 

Hull City, ayrıca açık oyunda kalesinde ortalama 5.74 gol yeme beklentisi ile maçlarını oynuyor. Bu rakam, takım savunması açısından sinyal veriyor. Ayrıca Kaplanlar, Milwall ve Sunderland'ın ardından kalesine en çok şut atılan 3. takım konumunda.

Savunma sinyal veriyor

Duran oyunda da durum pek farklı değil. Hull City, duran toplarda Bristol City'nin ardından 1.99'luk gol yeme beklentisiyle bu alanda 2. sırada. Duran toplarda kalesine tam 23 şut gelen Hull, bu alanda da Sunderland ile en kötü istatistiği paylaşıyor. Sarı siyahlı takım, oynadığı 5 maçın 4'ünde kalesinde gol görürken West Brom'dan 5 gol yemeleri de savunma zaaflarını tamamen göz önüne sermiş durumda. Acun Ilıcalı'nın transfer dönemi bitmeden savunma takviyeleri yapmasını bekleyebiliriz. 

Hücum hattı nasıl?

Gelelim hücum tarafına... Bu sezon Preston maçı dışında oynadığı her maçta gol atan Hull City'nin hücum hattı umut vaad ediyor. Hücum hattının neredeyse tamamen yenilendiğini de göz önüne alırsak futbolcuların birbirine daha çok alışmasıyla daha iyi sonuçlar gelmesi olası. Oscar Estupinan, attığı 4 golle Hull'un en çok gol atan futbolcusu. Ozan Tufan 2 gol atarak formda bir şekilde sezona girdi. Jean Michael Seri'nin de 1 golü bulunuyor. Allahyar ise sakatlığı sebebiyle bir süre sahalardan uzak kalacak ancak onun da gelişiyle daha oturmuş bir Hull forvet hattı bekleyebiliriz.

İstatistiklere baktığımızda ise Kaplanlar, akan oyunda 3.32 gol ortalaması ile oynuyor. Yine The Analyst'in verilerine göre duran toplardan gol ortalaması ise 0.89 olarak göze çarpıyor. Gol yeme beklentileri, her iki alanda da gol atma beklentilerinin üzerinde yer alıyor. Bu durum, teknik direktör Shota'yı düşündürebilecek bir istatistik. Yine de buna rağmen Hull City çok yeni bir takım ve sezonun daha başlangıcı. Biz sadece istatistiklere bakarak eksik tarafları söylüyoruz...

En çok oynayan futbolcular

Peki Hull City'de bu sezon ilk 5 maçta en çok süre alan oyuncular kimler? Tobias Figueiredo, Matt Ingram, Alfie Jones, Lewis Coyle, Regan Slater ve Jacob Greaves, her maçta 90 dakika sahada kaldı ve toplam 450 dakika oynadılar. Bu oyuncuların ortak noktalarından birisi de hepsinin defansif karakterde olmaları. Hücum hattında ise daha çok futbolcu var ve süreleri paylaşıyorlar. Kadro derinliği asçından da Hull City'nin defansa takviye yapması iyi olabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum