Igor Tudor: Tecrübe kazandım

Hayal kırıklığı ile sona eren sezon sonrası Galatasaray’ın teknik patronu Igor Tudor, 3.5 ayının öz eleştirisini yaptı. Hırvat hoca, takıma henüz hocalık yapamadığını itiraf etti.

Igor Tudor: Tecrübe kazandım
05 Haziran 2017 - 12:51

 35 yaşında başladığı direktörlük kariyerinde, Yunanistan’ın PAOK takımını çalıştırdı. Ardından da Kardemir Karabükspor’da başarılı işler yapınca Galatasaray’ın radarına girdi.

 Conte ile Juventus’ta bir arada oynayan Tudor, hocalıkta da takım arkadaşının izinden gitmek istedi. Ancak bu durum şimdilik mümkün olmadı. Ancak Tudor, yapacağı devrimleri sadece erteledi.

“HER KULÜPTE PROBLEM OLABİLİR”

Galatasaray’da geçirdiği kısa süre zarfında problemler, sıkıntılar olduğunu söyleyen Tudor, “Çok problem olduğunu biliyordum. Benim için de buraya gelip bu problemleri çözmek büyük bir meydan okumaydı. Galatasaray’dan bir teklif geliyor. Herhalde hiçbir hoca buradan gelen teklifi geri çevirmez. Problemler olduğunu biliyordum ama ben bunlarla yüzleşmeyi ve çözmeyi seven bir insanım. Her kulübün problemi var” dedi.

“ÇOK FARK VAR”

“Tahmin ettiklerim ile burada gördüklerim arasında dağlar kadar fark var” Hırvat teknik adam, “Beklenmedik ve ummadığım sıkıntılar gördüm. Mesela oyuncuların durumu ben geldiğim zaman yerlerdeydi. Bir hoca tabii ki kulüp içinde hocalık yapmasının yanı sıra bazı durumda politik hareket eder. Ama politik olmanın oranı böyle çok üstte olmaz. Ancak buradaki hal beni hocalığı daha az yapıp, politik olmaya daha çok zorladı. Bu benim hoşuma gitmeyen bir durum oldu” ifadesini kullandı.

Hoca değişikliği sonrası herkesin bir şeyler beklemesinin, gelişme olmasının normal olduğunu söyleyen Tudor, “Yeni hoca geldiğinde tabii ki herkes yeni bir şeyler, gelişim bekler. Geldiğimde durum çok karışıktı. Soyunma odasındaki problem, küçük bir sorun değildi. Ben bunu bir şekilde çözmeye çalıştım. Ondan sonra değiştim, değiştirdim” dedi.

“NE YAZIK Kİ BUYUZ”

 “Galatasaray’ın bu iki sene içinde sezonu bitirdiği yer kabul edilemez” diyen genç çalıştırıcı, “Tabii ki sonunda hocalar değişir. Sistem ve oyun sistemini değiştirebiliriz. Neler değişirse değişsin, takımın içindeki futbolcu kalitesi otomatikman senin sezonu nerede bitireceğini sağlar. Geçen sene daha kötüydü. Ne yazık ki biz buyuz. Taraftarların anlaması ve kabul etmesi zor. Onların yerinde olsam ben de üzgün ve sinirli olurum. O yüzden burada değişimlere ihtiyaç var. Büyük değişimlere hem de! Şeklinde yorum yaptı.  

“FARKLI OYUNCULAR OLMASI LAZIM”

Galatasaray’ın kendisine inanılmaz bir tecrübe kazandırdığını söyleyen Tudor, “Geldiğimle şimdiyi kıyaslarsak daha iyi bir hoca olduğumu düşünebiliriz. 3 aylık tecrübe, normal bir takımda 3 senede yaşanabilirdi” dedi.

Sırı-kırmızılı takımın genç hocası, “Getireceğimiz oyuncuların farklılık yaratacak oyuncular olması lazım. Bize şampiyonluk kazandıracak futbolcular gerekiyor. Bir sezon daha kaybedemeyiz” ifadesini kullandı.

“HER ŞEY PARA”

Endişelerin olabileceğinin altını çizen Tudor, “Ama diğer tarafta bir heyecan var. Yeni bir başlangıç ve yeni şeyler istiyoruz. O yüzden o heyecan da var içimizde. Belli de bir gerginlik.. Ama tamamen pozitif bir gerginlik. Her şey sonunda paraya dayanıyor. Genelde takım bütçesi fazla olduğu zaman o sizin başarınızda pozitif yönde etkiliyor. Son iki ayda iyi iş çıkardık. Hedeflerimiz vardı” diye konuştu.

Futbolcularla yaşadığı problemler hakkında da açıklamalarda bulunan Hırvat hoca, “Şu zamana kadar aldığım geri dönüşler hep olumlu. Gezdiğim zaman hep taraftarları görüyorum. Yanıma geliyorlar. Umarım bu sevgiye karşı en güzel yanıtı seneye veririm” dedi.

“HER MAÇ FİNAL OLACAK”

Sezon açılışı ilgili düşüncelerini de açıklayan Tudor, “Biz de bir an önce sezonun açılmasını istiyoruz. Umut ediyoruz ki yeni transferlerimiz erken takıma katılırlar. Çünkü tam gaz başlamak istiyoruz. Çünkü gelecek sezon her maç bizim için bir final olacak. Bu çehreyi değiştirmek için elimizden gelen her şeyi yapmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Kulüp başkanı Dursun Özbek hakkındaki düşüncelerini paylaşan Igor Tudor, Burada benim büyük bir şansım var. Çünkü problemleri anlayan, durumu anlayan bir kulüp yapısı var. Bunu bilen bir kulüp liderliği... Ana nokta bu. Onlar da anlıyorlar durumu” diye konuştu.

“KULÜP HER ZAMAN KALIR”

Galatasaray’ın mı kendisini, yoksa kendisinin mi Galatasaray’ı büyüteceği konusunda açıklamalarda bulunan Hırvat teknik adam, “Bu biraz felsefi bir soru. Bu şekilde hiç düşünmedim. Galatasaray çok büyük bir kulüp ve camiası herkesin üstünde. Dünyanın en önemli hocası gelse kulüp değeri her zaman her şeyin üstünde olmalıdır. Çünkü hocalar ve futbolcular gelir, gider. Ama her zaman kulüp kalır. Geçmişiyle, taraftarıyla, başarılarıyla” açıklamasını yaptı.

“CHELSEA DE KENDİ ÇIKARINI DÜŞÜNÜR”

Eski arkadaşlarıyla bağlantı halinde olduğunun altını çizen Tudor, Skorer’e verdiği röportajda,  “Tabii ki hep bağlantı halindeyiz. Ama işin içinde ticaret varsa artık arkadaşlık pek kalmıyor. Şimdi mesela Chelsea’nin kiralayacağı 15 futbolcu var. Conte eski arkadaşım diye bize vermeyeceklerdir. Mutlaka onlar da kendi çıkarlarını düşüneceklerdir. Sonuçta bu profesyonel bir dünya. Bizim odaklandığımız şey, elimizdeki para ile iyi bir takım kurabilmek. Çünkü şimdi iyi bir iş çıkarırsak otomatikman ilerleyen günlerde işler daha da kolaylaşır. Hep birbirine bağlantılı” dedi.  

“SNEİJDER BURADAYDI”

Savunmaya alacakları isimler hakkında “2-3 isim var. Umarım en kısa zamanda bir tanesi olur” diyen genç hoca, Sneijder konusunda ise “Kulüple bu konuyu ayrıntılı olarak konuşacağız. Tabii ki daha önce yapılmış bazı konuşmalar var. Uzun zamandır burada kendisi. Son iki sezona bakıldığı zaman da buradaydı” şeklinde konuştu.

“OYUNA TEMPO KATACAĞIZ”

Galatasaray’ın Hırvat teknik direktörü, Bafetimbi Gomis ile ilgili soruya ise “İyi oyuncular istiyoruz. Fransa Ligi’nde de 20 gol atmış oyuncu iyi oyuncudur” cevabını verirken, yeni sezonda daha tempolu bir oyun sistemi olacağının sinyallerini vererek, “Bu sezona bakıldığı zaman tempo biraz arttığında ne yazık ki acı çeken bir takım görüntüsü verdik. Oyuncu kadromuz ile ötesine geçemedik. Önümüzdeki yıl tempolu oynayan bir takım yaratmak istiyoruz. Çünkü temposuz futbol artık geçmişte kaldı” diyerek sözlerine son verdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum