İki farklı teknik adam, iki farklı yol

Şenol Güneş, EURO2020 kadrosuna aldığı 8 oyuncuya süre vermezken, İtalya Teknik Direktörü Mancini 1990'da yaşadığı durumun oyuncularının başına gelmemesi için oyuncu değişikliklerinde farklı bir yol izledi.

İki farklı teknik adam, iki farklı yol
22 Haziran 2021 - 11:40 - Güncelleme: 22 Haziran 2021 - 11:48
A Milli Takımımız, EURO2020'ye puan alamadan veda ederken, en çok eleştirilen isimlerin başında teknik direktör Şenol Güneş geldi.

Saha içindeki oyun planı, değişiklikleri ve oyuncu seçimleriyle eleştirilen Şenol Güneş, kullandığı oyuncularla da dikkat çekti. Şenol Güneş, EURO2020 kadrosuna çağırdığı isimlerden 8'ine 3 maçta da süre vermedi.

Özellikle A Milli Takımımızın saha içindeki kötü performansı nedeniyle alternatif isimlere yönelmesi beklenen Güneş, 8 oyuncuyu sahaya sürmedi. 

Şenol Güneş'in forma vermediği 8 isim

Altay Bayındır (Fenerbahçe)
Mert Günok (Başakşehir)
Ozan Kabak (Liverpool)
Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş)
Abdülkadir Ömür (Trabzonspor)
Taylan Antalyalı (Galatasaray)
Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray)
Enes Ünal (Getafe)

Roberto Mancini'den farklı bir bakış açısı

İtalya Teknik Direktörü Roberto Mancini ise turnuvada farklı bir yol izlemeyi tercih etti. 3 maçını da kazanan İtalya'da Mancini, 1990'da yaşadığı durumu oyuncularının da yaşamaması için, değişiklikleriyle dikkat çekti. 

Roberto Mancini, 1990 Dünya Kupası kadrosunda yer almış ama hiç süre alamamıştı. Mancini, İsviçre maçının 89. dakikasında Donnarumma yerine oyuna Sirigu'yu aldı. Böylece İtalya'da şu an kadroda yer alan 26 oyuncunun 25'i süre almış oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum