İkinci doğuş: Manisa Futbol Kulübü

Bir zamanlar Süper Lig'de fırtına gibi esen bir Vestel Manisaspor vardı. Şimdi ise Manisa FK gümbür gümbür geliyor...

İkinci doğuş: Manisa Futbol Kulübü
22 Kasım 2020 - 04:03
FUTBOO | Arda Turan, Selçuk İnan, Caner Erkin'lerin çıkış yaptığı Vestel Manisaspor, ekonomik sıkıntılar nedeniyle 3. Lig'e kadar düşmüş durumda. Ancak Manisa'da yeni bir kahraman var: Manisa FK

1994 yılında Manisa Belediyesinin spor kulübüne bağlı kurulan Manisa Futbol Kulübü, 17 sezon Amatör Lig, 4 sezon da Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etti. İlk kez 2015'te 3. Lig'e yükselen takım, 2018'den bu yana 2. Lig'de mücadele ediyor. Ancak Manisa FK için her şeyin 2019'da bir kez daha başladığını söylemek yanlış olmaz. 2019'un Temmuz ayında Manisa Futbol Kulübü, Manisa Büyükşehir Belediyespor'dan ayrılarak adeta ikinci kez kuruldu.
 

Namağlup lider, açık ara en golcü takım

Bu sezona ise harika bir şekilde girdiler. 11 maçta 10 galibiyet ve 1 beraberlik alan Manisa FK, en yakın takipçisine 10 puan fark atarak lider. 36 golle açık ara ligin en golcü takımı olan Manisa FK, artık yavaş yavaş 1. Lig'i beklemeye geçecek gibi gözüküyor.

Futbolculuk kariyerinin büyük bir kısmını alt liglerde geçiren Serkan Özbalta, Keçiörengücü'nden sonra ikinci teknik direktörlük deneyimini Manisa FK ile yaşıyor. Zaten Keçiörengücü'nde de başarılıydı, başarısının tesadüf olmadığını bu yıl şimdiden kanıtladı. 

Kadroda tanınmış isimler

Manisa ekibinin kadrosunda alt liglerin ve Süper Lig'in tanınmış isimlerinden Mustafa Durak, Serdar Deliktaş, Nizamettin Çalışkan, Ümit Kurt ve Mehmet Güven gibi futbolcular yer alıyor.

Kim bilir belki bir zamanlar Süper Lig'de zirveye oynayan Vestel Manisa'nın bayrağını birkaç yıla Manisa FK alacak...

YORUMLAR

  • 0 Yorum