İlk 5 haftada kaç puan toplar?

Yeni teknik direktörü Vitor Pereira ile şampiyonluk özlemini sonlandırmak isteyen Fenerbahçe'nin ilk 5 haftada kaç puan toplayabileceğini değerlendirdik.

İlk 5 haftada kaç puan toplar?
09 Ağustos 2021 - 15:46 - Güncelleme: 09 Ağustos 2021 - 15:50
Fenerbahçe, son yıllarda transferlerde kadrosuna birçok önemli futbolcu katsa da çok istenen şampiyonluk bir türlü gelmedi. Yeni sezon öncesi Vitor Pereira yönetiminde yine iddialı bir kadro kuran Fenerbahçe'de tek hedef şampiyonluk. Sarı lacivertlilerin sezona nasıl bir başlangıç yapacağı da büyük merak konusu.

Fenerbahçe, geçen sezon Erol Bulut ile başladığı sezonun ilk 5 haftasında 3 galibiyet ve 2 beraberlik elde etmişti. Sarı lacivertli takım 5 haftalık bu dönemde 11 puan toplama başarısı göstermişti. Bir önceki dönemde ise Fenerbahçe, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 10 puan toplamıştı. 

En kötü başlangıç yapılan sezon...

2018-19 sezonu ise Fenerbahçe'nin en kötü sezon başlangıçlarından birisi olmuştu. Ali Koç'un başkan olduğu ilk sezonda sarı lacivertliler ilk 5 maçta 3 mağlubiyet alırken sadece 6 puan toplayabilmişti.

İlk 5 maçın 2'si yeniler ile

Bu sezon ise Fenerbahçe'nin ilk 5 haftada karşılaşacağı takımların 2'si Süper Lig'in yeni ekipleri olacak. Transferin flaş takımı Adana Demirspor deplasmanında sezona başlayacak olan Fenerbahçe, ardından evinde Antalyaspor'u konuk edecek. 3. hafta yine ligin yenilerinden Altay ile deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe, evinde Sivasspor'u ağırladıktan sonra 5. hafta Başakşehir ile karşılaşacak.

Fenerbahçe'yi bekleyen 'sıcak' tehlikesi

Fenerbahçe'nin ilk 5 hafta zorlanacağı konulardan birisi de hava durumu olabilir. Pereira'nın takımı, Ağustos ayında hem Adana hem de İzmir'e gidecek. Fenerbahçe'nin ilk 5 haftada, hava sıcaklığının bu kadar yüksek olacağı iki şehirde maç yapacak olması bir dezavantaj olabilir. Ancak sarı lacivertli ekip, ilk 5 haftada sadece 2 kez İstanbul dışına çıkacak. Bu da Fenerbahçe için bir avantaj.

Son 3 sezon ilk 5 hafta ortalama puan: 9

Fenerbahçe'nin ilk 5 haftası;

1. hafta: Adana Demirspor - Fenerbahçe
2. hafta: Fenerbahçe - Antalyaspor
3. hafta: Altay - Fenerbahçe
4. hafta: Fenerbahçe - Sivasspor
5. hafta: Başakşehir - Fenerbahçe
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum