İnadım İnat dedi, Süper Lig'e çıktı

İki ay önce, kariyerini anlattığı “İnadım İnat” kitabını yayımlayan Göztepe Teknik Direktörü Yılmaz Vural, bir kez daha zirveye çıktı.

İnadım İnat dedi, Süper Lig'e çıktı
05 Haziran 2017 - 18:03 - Güncelleme: 05 Haziran 2017 - 18:09

Türk futbolunun renkli siması, düşmeme mücadelesi veren takımların ‘kurtarıcısı’, yükselmek isteyen ekiplerin ‘ilacı’ teknik direktör Yılmaz Vural bir kez daha kendinden bekleneni yaptı, takımı Göztepe’yi Süper Lig’e çıkardı.

Sivasspor ve Yeni Malatyaspor’un ardından Süper Lig’e çıkacak üçüncü ekibin belirlendiği TFF play-off mücadelesinde yarı finalde Boluspor’u eleyen Göztepe, finalde Eskişehirspor ile karşı karşıya geldi ve nefes kesen 120 dakikanın ardından kırmızı-siyahlıları penaltı atışları sonunda geçerek mutlu sona ulaştı.

Göztepe ile 23 Mart 2017 tarihinde sözleşme imzalayan Yılmaz Vural, ilk açıklamasında “Bu takım Süper Lig’e çıkmayı hak ediyor” demişti. TFF 1. Lig’de 25. hafta bitmiş ve Göztepe, rakibi Eskişehirspor’a 4-0 yenilmişti. O tarih itibarıyla ligde 6. sırada bulunan İzmir ekibinin taraftarları için Süper Lig hayalleri ‘bir parça’ uzaklaşmıştı.

Yılmaz Hoca hiç yılmadı; 1-0’lık Boluspor ve 3-1’lik Bandırmaspor yenilgilerinde de, Sivasspor ve Yeni Malatya’dan puan alamadığında da hep aynı şeyi söyledi: “İnadım İnat”.

Sezonun 32. haftasında, deplasmandaki 6-5’lik Mersin İdmanyurdu galibiyeti Göztepe’nin adeta “Geliyoruz” çığlığı oldu Süper Lig’e.

Play-off grubuna kalıp kan-ter içinde Süper Lig’e çıkma hakkını elde eden öğrencileri de Yılmaz Vural’la aynı cümleyi haykırdı: “İnadım İnat”.

1986 yılından bu yana, tam 31 yıldır, 27 takımın başına geçen Yılmaz Vural bir kez daha manşetlere çıktı.

Geçtiğimiz günlerde, kariyerini anlattığı “İnadım İnat” adlı kitabı yayımlanan Yılmaz Vural, Türk futbolunun vazgeçilmez isimlerinden olduğunu bir kez daha kanıtladı ve dün akşam Antalya’daki gözyaşları ile futbolun hayata ne kadar benzediğini bir kez daha gösterdi.

Futbolseverlere de bir kez daha “Süper Lig’e hoşgeldin Göztepe”, “Hoşgeldin Yılmaz Hoca” demek düştü…

İlker Kılıç – futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum