Anadolu Efes ve Beşiktaş'a şok cezalar

Anadolu Efes ile Beşiktaş Sompo Japan arasında oynanan olaylı maçın cezaları açıklandı.

Anadolu Efes ve Beşiktaş'a şok cezalar
05 Haziran 2017 - 18:05 - Güncelleme: 05 Haziran 2017 - 18:15

Spor Toto Basketbol Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçında Anadolu Efes, Beşiktaş'ı son saniye basketiyle 66-65 yenerken mücadeleye yaşanan olaylar damga vurmuştu. TBF bu karşılaşmayla alakalı cezaları açıkladı. 

BAŞKAN TAKIMI SAHADAN ÇEKTİ

Lacivert-Beyazlılar'da 2. periyodun bitimine 1 dakika 59 saniye kala kulüp başkanı Tuncay Özilhan'ın sahaya girerek takımı soyunma odasına götürmesi sebebiyle karşılaşmaya 6 dakika ara verilmişti. Ayrıca Beşiktaşlı taraftarların da sahaya yabancı madde atması sebebiyle seyirci olayları yaşanmıştı.

ÖZİLHAN VE YILMAZ'A 4 AY HAK MAHRUMİYETİ

Bugün resmi sitesinden disiplin kurulu kararlarını yayınlayan Türkiye Basketbo Federasyonu, Tuncay Özilhan ve Efes Genel Direktörü Alper Yılmaz'a 40 bn lira ve 4 ay hak mahrumiyeti cezası verdi. 

SEYİRİCİSİZ OYNAMA CEZASI PARA CEZASINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Ayrıca Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi ve basketboldan sorumlu yönetici Cihat Kumuşoğlu'na 3 bin 500 lira ceza verildi. Son olarak yaşanan seyirci olayları sebebiyle Siyah-Beyazlılar seyircisiz oynama cezası alırken yöneticilerin olayları önleme çalışmalarıyla bu ceza 75 bin liralık para cezasına çevrildi. 

EFES'E 3 PUAN DÜŞÜRME CEZASI

Disiplin kurulu kararlarını açıklayan TBF, daha sonrasında basın bülteni olarak yaptığı duyuruda Anadolu Efes'e 3 puan düşürme cezası verdiklerini açıkladı. 

İŞTE TBF'NİN AÇIKLAMALARI















YORUMLAR

  • 0 Yorum