İngiliz ressamdan Fenerbahçe'ye 110. Yıl tablosu

Arsenal taraftarı İngiliz ressam Ned Pamphilon sarı-lacivertli kulübün 110 yılını anlatan tablonun merkezine Mustafa Kemal Atatürk'ü yerleştirdi.

İngiliz ressamdan Fenerbahçe'ye 110. Yıl tablosu
01 Ağustos 2017 - 13:30 - Güncelleme: 01 Ağustos 2017 - 21:56

İngiliz ressam Ned Pamphilon'dan Fenerbahçe'nin 110. Yılı'na özel tablo. Londra'da yaşamasına ve Arsenal taraftarı olmasına karşın Türkiye, İstanbul ve Atatürk sevgisiyle tanınan Pamphilon akrilik boya kullanarak yağlı boya tabloda sarı-lacivertli kulübün 110 yıllık tarihini anlatan bir eser oluşturdu.

Yağlı boya tabloyla, Fenerbahçe Spor Kulübü’nü 1907’de kuran Nurizade Ziya Bey, Ayetullah Bey ve Necip Okaner gibi önemli kişileri betimleyen Pamphilon, Atatürk’ü ise tablonun merkezine aldı. 

KADIKÖY'Ü GÖZLEMLEDİM

İngiliz ressam ayrıca; Fenerbahçe Ülker Stadyumu, Papazın Çayırı, Türkish Airlines Euroleague Şampiyonluğu Kupası ve futbolda kazanılan kupaları da tablosuna çizdi.

Tablonun; Atatürk 1881 markasıyla piyasada olduğunu belirten Pamphilon, “Çok önemli Türk arkadaşlarım Fenerbahçeli. Maç günleri Kadıköy’ün büründüğü sarı ve lacivert renkleri, tezahüratları hep gözlemledim. Arsenal taraftarıyım ama spor endüstrisine ve onun birleştirici gücünü sanat eseri ortaya koymaktan büyük keyif aldım” yorumunu yaptı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum