İngiltere şampiyonluk için kararlı!

EURO 2020'de çeyrek final mücadelesinde İngiltere, Ukrayna'yı 4-0 gibi farklı bir sonuçla mağlup ederek yarı finale yükselmeyi başardı.

İngiltere şampiyonluk için kararlı!
03 Temmuz 2021 - 23:48 - Güncelleme: 03 Temmuz 2021 - 23:56
EURO 2020 çeyrek final mücadelesinde İngiltere ile Ukrayna, İtalya'nın başkenti Roma'da karşılaştı. İngiltere, özellikle ikinci yarıda Ukrayna karşısında tam anlamıyla şov yaparken rakibini 4-0 mağlup edip adını yarı finale yazdırdı.

Maça hızlı başlayan İngiltere, henüz 4. dakikada Harry Kane'in attığı golle öne geçerken ilk yarı da bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda gol fırtanası

İkinci yarıya da başlarken İngiltere fırtınası yaşandı. Önce 46. dakikada Harry Maguire, sonra 50. dakikada Harry Kane'in golleri ile İngiltere rahatladı. Oyuna sonradan giren Jordan Henderson ise 63. dakikada skoru belirleyen golü attı ve İngiltere, Ukrayna'yı 4-0 mağlup etti.

Shaw'dan üst üste asistler

Luke Shaw ise yaptığı asistlerle maça damgasını vurdu. Shaw, ikinci yarıda peş peşe gelen iki golün de asistini yaparken turnuvadaki toplam asist sayısını 3'e yükseltti. Shaw, 3 dakika, 54 saniye içinde iki asist yaptı.

Harry Kane ise EURO 2020'deki 3. golüne ulaşırken büyük turnuvalarda İngiltere adına en çok gol kaydeden 2. futbolcu oldu. Büyük turnuvalardaki 9. golünü atan Kane, 10 gollü Gary Lineker'in ardından 2. sırayı aldı.

17 sene sonra ilk kez 4 gol

Turnuvada en fazla golü attığı maçı oynayan İngiltere, böylece 2004'ten bu yana ilk kez Avrupa Şampiyonaları'nda bir maçta 4 gol attı. İngiltere, 17 sene önce en son Hırvatistan'a karşı 4 gol atmayı başarmıştı.

Ayrıca İngiltere, savunmadaki başarısını bu maçta da sürdürdü. 5. maçını da gol yemeden tamamlayan İngiltere, Avrupa Şampiyonası tarihinde 5 maç üst üste gol yemeyen ilk takım oldu.

Wembley'de oynanacak yarı finalde İngiltere, Danimarka ile karşılaşacak. İngiltere, finale ulaşması halinde yine Wembley'de İtalya - İspanya maçının galibi ile oynayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum