İsmail Köybaşı: Özgüveni perçinlemek adına çok doğru bir maç

Milli maçlar için verilen arayı iyi geçirdiklerini söyleyen Köybaşı, teknik sorumlu Erwin Koeman’ın takımı iyi analiz ettiğini de belirtti.

İsmail Köybaşı: Özgüveni perçinlemek adına çok doğru bir maç
21 Kasım 2018 - 12:47

Pazar günü deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe hazırlıklarını Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdürürken, idman öncesinde İsmail Köybaşı medya mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Milli maçlar için verilen arayı iyi geçirdiklerini söyleyen Köybaşı, teknik sorumlu Erwin Koeman’ın takımı iyi analiz ettiğini de belirtti. İkinci yarıda oyuna girdiği Aytemiz Alanyaspor maçında taraftarların kendisine gösterdiği protesto ile ilgili de konuşan sol bek, açıklamalarında Trabzonspor karşılaşmasına da değindi.

"Milli Takımlar'a giden oyuncu sayısı futbolcu kalitesini gösteriyor"

Fenerbahçe'den 15-16 oyuncunun milli takımlarında olduğunu söyleyen İsmail Köybaşı, “Antrenmanlarımızı yoğun bir şekilde, 8 kişi de olsak gerçekleştiriyoruz. Çoğu arkadaşımız milli takımda. 15-16 arkadaşımızın milli takıma gitmesi çok güzel bir durum. Bu da futbolcu kalitesini gösteriyor. Burada kalan arkadaşlarımızla birlikte antrenmanlarımızı yaptık. Çok güzel ve keyifli geçti. Özgüvenimiz her geçen gün yukarıya giden durumda antrenmanlarımızı keyifli bir şekilde gerçekleştiriyoruz” yorumunda bulundu.

"Üzüldüm ama bu durum geçici"

Son karşılaşmada oyuna girerken gördüğü protestolarla ilgili de konuşan İsmail Köybaşı, “Her zaman doğru ve dürüst davranmaya ve bu şekilde hayatıma yön vermeye çalışıyorum. Üzülmedim mi, üzüldüm. Bunu saklayamam. Duygularım yüz ifademden anlaşılır. Şunu biliyorum ki bazen içinde bulunduğumuz durumlar buna neden olabiliyor. Her bir Fenerbahçeli kadar, Fenerbahçe taraftarı kadar, Fenerbahçe’yi gerçekten çok seviyorum. Ve kendimi adıyorum.  Gerçekten adıyorum. Bazen böyle şeyler yaşanabiliyor. Büyük takımlardaki 10. senem. Böyle şeylere çok şahit oldum. Duygularını anlayabiliyorum. Bazen böyle şeylerin olması doğaldır. İçinde bulunduğumuz kötü gidişat olabilir, bazen benim kendi performanslarım olabilir. Üzüldüm ama bunun geçici olduğunu biliyorum. Umarım bu şekilde olur. Fenerbahçe’yi gerçekten çok seviyorum. Oradaki her bir taraftar kadar da kendimi gerçekten adıyorum”  ifadelerini kullandı.

"Skora yansıtamadığımız bir durum vardı"

Erwin Koeman’la ilgili soruyu da cevaplayan 29 yaşındaki sol bek, şunları söyledi: “Koeman, Sayın Cocu’nun yardımcılarındandı. Bizi iyi analiz edenlerden biriydi. Şuna yürekten inanıyorum ve yürekten söylemek istiyorum. Körü gidişat tabii ki sonuçlarla doğru orantılı olduğu için, skora yansıtamadığımız bir durum vardı. Futbol şanssızlığı mı denir, adını ne koyarsınız biliyorum. Bu şansızlık üzerimizdeydi. Fakat Koeman’la galibiyetler geldikçe, özellikle özgüven açısından her futbolcuyu ve camiayı yukarı çeken bir durum oluyor. Çünkü futbol özellikle büyük camialar, bazen sonuç odaklı yaşıyoruz. Bu doğrultuda hareket ediyoruz. Sonucu almamız lazım. Her ne olursa olsun bazen iyi giderken, bazen kötü giderken skora yansıtmak gerekiyor. Doğal olarak kaybedilmiş bazı durumlar bizde özgüven eksikliği yarattı. Koeman’ın gelmesiyle birlikte yakalamış olduğumuz bu seriler her bir futbolcu ve buradaki her bir birey için özgüven duygusunu arttırdı. Futboldaki en temel olgulardan biri budur zaten"

"Özgüveni perçinlemek adına çok doğru bir maç"

Derbilerin her zaman keyifli olduğu kadar gerilimi yüksek maçlar olduğunu belirten milli futbolcu, “Bunların bilincinde olarak kendimizi zihinsel olarak bu şartlara alıştırırsak bir, iki adım daha önde olmuş olabiliriz. Onların da içinde bulunduğu durumlar var, bizim de içinde bulunduğumuz durumlar var. Bunları iyi analiz edip, kendimizi buna göre hazırlayıp saha içinde nerede, ne zaman ve nasıl davranmamız gerektiğini bilirsek bireysel olarak da takım olarak da bu durumun üstesinden gelebilecek kaliteye sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu özgüveni perçinlemek adına çok doğru bir maç” açıklamasını yaptı.

"Düzenli ve istikrarlı bir şekilde forma giydiğimde neler yapabileceğimi biliyorum"

Her zaman ‘keşke’ yerine ‘iyi ki’ dediğini hatırlatan Köybaşı, “Geriye dönüp baktığımda keşke ya da pişmanlıklar yerine iyi ki de demeyi tercih ediyorum. Bu keşkeler insanları her zaman duraklatan ve geriye götüren şeylerdir. Ben iyi ki diyorum. Burada da öğrendiğim çok şeyler oldu. Bazen oynamazken çok şey kazanırsınız. Bazen oynarken kazanırsınız ama bazen oynamazken de kazanacağınız çok şeyler vardır. Şu anda zaten hissettiğim tek şey şu; düzenli ve istikrarlı bir şekilde forma giydiğimde neler yapabileceğimi biliyorum. Bu, benim açımdan önemli” yorumunu yaptı.

"Doğru hedef olarak söyleyebileceğimiz tek şey bir sonraki maçtır"

Son olarak lig yarışıyla ilgili görüşlerini de belirten İsmail Köybaşı, “Son yıllarda böyle bir lig tablosu görülmedi. Şu anda hiçbir takım kesin konuşamaz. Bence doğru hedef olarak söyleyebileceğimiz tek şey bir sonraki maçtır. Ben böyle düşünüyorum. İçinde bulunmuş olduğumuz durumdan dolayı 2-3 maç sonrasını düşünmek yerine bir sonraki maçı düşünmek daha mantıklı” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum