İspanya çok rahat

Avrupa Basketbol Şampiyonası C Grubu'nda bugün üç maç oynandı.  İspanya, Macaristan ve Hırvatistan kazanan takımlar oldular.

İspanya çok rahat
04 Eylül 2017 - 22:49

Avrupa Basketbol Şampiyonası C Grubu'nda bugün üç maç oynandı.

MACARİSTAN İLK GALİBİYETİNİ ALDI

Avrupa Basketbol Şampiyonası C Grubu'nun açılış maçında Macaristan, Çekya'yı 85-73 mağlup etti. Maça hızlı başlayan taraf Macarlar oldu. İlk peiyodu 23-16 önde kapatan Macarlar, aynı başarılı performansı ikinci çeyrekte de sürdürünce takımlar soyunma odasına 44-33 Macaristan üstünlüğüyle gitti. İkinci yarıya daha etkili başlayan Çekler, karşılıklı basketlerle geçen üçüncü periyodun bitiminde farkı 8 sayıya kadar düşürdü. (66-58) Final periyodunda daha etkili savunma yapan iki ekip de kendinden taviz vermedi ve maçı Macaristan 85-73 galip tamamladı.

Maçın en skorer ismi Macaristan adına 31 sayı kaydeden Adam Hanga olurken; Çekya adına Lukas Palyza ve Tomas Satoransky 18'şer sayı kaydetti. Macaristan bu galibiyetle beraber gruptaki ilk galibiyetini alarak averajla 4. sıraya yükselirken, Çekya ise 5. sırada kaldı.

HIRVATLAR SÜRPRİZE İZİN VERMEDİ

Avrupa Basketbol Şampiyonası C Grubu ikinci maçında Hırvatistan, Karadağ'ı 76-72 mağlup etmeyi başardı. Hırvatlar maça etkili oyunu ve skorer kimliğiyle başladı. Oldukça iyi hücum eden ve neredeyse karşı potadan boş dönmeyen Hırvatistan ilk periyodu 25-17 önde tamamladı. İkinci çeyrekte üstünlüğünü Karadağ'a kabul ettiren Hırvatlar farkı biraz daha açarak soyunma odasına 43-31 önde gitti. Maçın ikinci yarısıyla beraber maça ortak olmak isteyen Karadağ, bu isteğini üçüncü periyotta gerçekleştiremedi ve final periyoduna Hırvatistan'ın 62-52'lik üstünlüğüyle gidildi. Son periyot ise heyecan fırtınasına sahne oldu. Hücumda boş dönmeyen ve savunma sertliğini eline alan Karadağ, maça ortak olsa da maçı 4 sayı farkla 76-72'lik skorla kaybetti.

Maçın en skorer ismi Hırvatistan adına 23 sayıyla Bojan Bogdanovic oldu. Karadağ'da Tyrese Rice 22 sayı attı. Hırvatistan bu galibiyetle grupta 3'te 3 yaparak averajla 2. sırada kendine yer buldu. Karadağ ise ilk mağlubiyetini alarak 3. sıraya düştü.

İSPANYA ÇOK RAHAT

Avrupa Basketbol Şampiyonası C Grubu'nun son maçında İspanya, Romanya'yı 41 sayı farkla 91-50'lik skorla yenmeyi başardı. Maçın başı karşılıklı basketlerle başladı ve İspanya ilk çeyreği 21-19 önde kapattı. İkinci periyottan itibaren savunmadaki sertliği ve hücumdaki paylaşımı iyi yapan İspanyollar soyunma odasına 41-27 önde gitti. Üçüncü çeyrekte de aynı baskılı oyununu sürdüren İspanya final periyoduna 68-35 önde girdi. İspanya bu iki periyotta potasında sadece 16 sayı gördü. Maçın final periyodunda iki takım da skorun bilincinde olarak açık bir şekilde oynadı ve maçı İspanya 91-50 kazanmayı başardı.

Maçın en skorer ismi İspanya adına attığı 18 sayı ile Juan Hernangomez olurken, Romanya adına Vlad Moldoveanu 15 sayı kaydetti. İspanya bu galibiyetle beraber grupta 3'te 3 yaparak liderliğini sürdürdü. Romanya ise 3 maçta henüz galibiyet alamayarak son sırada kendine yer buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum