İstanbul'da şampiyon Slovenya

Sinan Erdem'de oyananan Eurobaket 2017'nin finalinde rakibi Sırbistan'ı Goran Dragic önderliğinde 93-85 mağlup eden Slovenya, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonu oldu.

İstanbul'da şampiyon Slovenya
17 Eylül 2017 - 23:06 - Güncelleme: 18 Eylül 2017 - 23:56

Milli takımımızın son 16 turunda elendiği Eurobasket 2017'nin finalinde, kazanan taraf Slovenya oldu. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan maçta rakibini 95-85 yenen Slovenya'da Goran Dragic 35 sayı kaydederek maçın adamı olurken, Sırbistan'da Bogdan Bogdanovic'in 22 sayısı mağlubiyeti önleyemedi.

Dengeli başladı

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan Eurobasket 2017 finali, son derece dengeli başladı. İki finalist maça birbirlerini 'tartarak' başladı. Sırbistan'da Bogdanovic, Slovenya'da da Dragic'in etkili oyunu ile geçen ilk periyod, son anda gelen sayıyla Sırplar'ın 22-10'lik üstünlüğü ile geçildi. Slovenya genellikle pota altından ve Goran Dragic'in bire birleri aracılığı ile sayı bulmak isterken, Sırbistan dış atışlarla rakip potayda üstünlük kurmak istedi.

Dragovic yıldızlaştı

Maçın ikinci çeyreğinde ise ilk çeyrekten farklı bir senaryo oynandı. 10 dakikalık bölümün başından sonuna kadar yıldızlaşan Sloven Goran Dragic; hem dış, hem 2 sayılık bölgeden yıldızlaştı. Sırbistan savunmasının sertleştiği anlarda rahatlıkla serbest atış kazanan Miami Heat'in yıldızı, çizgiden devre boyunca 6'da 6'lık isabetle oynadı. 11 sayıyla Sırbistan'ın en skoreri olan Bogdan Bogdanovic ise ikinci çeyrekte pek bir varlık gösteremedi. Oyunun ilk yarısı 56-47'lik Slovenya üstünlüğü ile geçildi. Sırbistan devre boyunca yüzde 42'lik 3 sayılık yüzdesiyle oynarken, Slovenya'da bu yüzde 62.5 oldu.

Zorlu çeyrek

Oyunun ikinci yarısına daha iyi başlayan taraf Slovenya oldu. Sırbistan'ın hücumlarına 'faul yapmadan' sertlik gösteren Slovenya, üçüncü çeyrekte kenardan gelen Klemen Preperlic'in ekstra sayılarıyla farkı korumayı başardı. Ancak çeyreğin yarısından itibaren oyuna ağırlığını koymaya başlayan Sırbistan, momentumu ele geçirmeyi başardı. Milan Macvan'ın pota altı etkinliği ve Bogdanovic'in çeyrek sonundaki ekstra performansıyla farkı 4'e indirdi. 3.çeyrek 71-67 Slovenya üstünlüğü ile sonuçlandı.

Heyecan fırtınası

Oyunun final çeyreği ise tam bir heyecan fırtınasına sahne oldu. 10 dakikalık son dönemecin ilk dakikasında sayı çıkmazken, iki takım da sertlik derecesini arttırdı. Önce Sırbistan Bogdanovic ve Milan Macvan'ın sayılarıyla maçta uzun süre sonra ilk kez skor üstünlüğünü ele geçirirken, Slovenya'da kenardan gelen Prepelic, takımını oyunda tutan isim oldu. Oyunun son bölümünü rakibinden daha iyi oynayan Slovenya, 90-82'lik skorla tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum