9 takım şampiyonluk için aday! En çekişmeli lig

Avrupa'nın belki de en çekişmeli ligi! Korona sonrasıı devam eden Almanya 3. Ligi'nde ilk 11 takımın şampiyonluk şansı ciddi şekilde sürüyor.

9 takım şampiyonluk için aday! En çekişmeli lig
08 Haziran 2020 - 15:25 - Güncelleme: 08 Haziran 2020 - 17:35

FUTBOO Korona virüs sonrasında Avrupa'daki ligler geri gelmeye başlarken, en ilginç görüntülerden biri Almanya 3. Ligi'nde karşımıza çıktı. Mart ayının sonunda kaldığı yerden devam eden Almanya 3. Ligi'nde, haftalar geçtikçe ilginç bir puan durumu oluşuyor.

İlk 30 hafta sonunda Almanya 3. Ligi'nde ilk sırada 51 puanlı MSV Duisburg yer alıyor. Peki ligi ve puan durumunu ilginç hale getiren ne? Bu sorunun cevabını puan tablosunda 9. sıradaki Hansa Rostock'a baktığımızda anlayabiliyoruz. Hansa Rostock 9. sırada ancak lider Duisburg'un sadece 6 puan gerisinde yer alıyor. Rostock topladığı 45 puanla 9. sırada yer almasına rağmen hala şampiyonluk şansını sürdürüyor. Tabii 9. Rostock gibi, onun üstündeki 8 takımın da şampiyonluk için iddialı olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Ligin ikinci sırasında ise 50 puanla Mannheim bulunuyor. Üçüncü sırada ise 48 puanla Bayern Münih'in B takımı yer alıyor.

İlk 9 takımın şampiyonluk şansı yüksek

Almanya 3. Ligi şu an 1. ile 9. arasında sadece 6 puan olan, belki de Avrupa'nın en çekişmeli ligi konumunda yer alıyor. İlerleyen haftalarda nasıl bir tablo çıkacak? Bunu kestirmek güç de olsa, Almanya 3. Ligi'nde son haftalara kadar en az 6-7 takımın şampiyonluk potasında olacaktır.

İşte Almanya 3. Ligi'nde ilk 30 hafta sonrası 1. ve 9. arasındaki fark;


YORUMLAR

  • 0 Yorum