İşte beklenen yeni yabancı kuralı

Cumurbaşkanı Erdoğan'ın yabancı sınırı hakkındaki görüşlerinden sonra TFF ve Kulüpler Birliği yabancı sınırı konusunda harekete geçti. Kuralın kademeli olarak azaltılacağı konuşuluyor.

İşte beklenen yeni yabancı kuralı
17 Eylül 2017 - 12:20

Ülke futbolunun son günlerinde gündemden düşmeyen tek bir konu var. O da yabancı sınırı. Önce Lucescu'nun sözleri, sonra Yıldırım Demirören'in açıklamaları ve en sOon Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinden sonra TFF ve Kulüpler Birliği yabancı sınırını değiştirmek üzere harekete geçti.

Kulüpler Birliği'nin önümüzdeki hafta toplanacağı görüşmede bu konuyu masaya yatıracağı konuşuluyor. Bu doğrultuda kulüp başkanlarından tek tek görüşler alınacak. Federasyon da Kulüpler Birliği'nin görüşüne göre bu konuyu konuşacak.

Halen olan yabancı futbolcu sayısının kademeli olarak azaltılacağı iddia ediliyor.  yabancı kuralının bu sezon ve önümüzdeki sezon da devam edeceği, değişikliğin  2019-2020 sezonunda başlayacağı ifade edildi. 2019-2020 sezonunda yürürlüğe girmesi beklenen yeni yabancı oyuncu sayısı ilk planda 8'e, sonrasında her yıl 1'er azaltılarak 5'e düşürüleceği vurgulandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum