İşte Göztepe'nin bu sezonki karnesi

Göztepe’de Süper Lig’e yeniden dönüşün coşkusu sürerken, bu başarının pay sahiplerinden kaleci Günay Güvenç sarı-kırmızılı formayla 37 maça çıktı ve hepsinde de 90 dakika sahada kaldı.

İşte Göztepe'nin bu sezonki karnesi
06 Haziran 2017 - 14:21

TFF 1. Lig'de normal sezonda ilk 6’ya girip, play-off oynama hakkını kazanan ve final karşılaşmasında da Eskişehirspor’u penaltılarla geçerek adını Süper Lig’e yazdıran Göztepe’nin kalecisi Günay Güvenç, play-off maçları da dahil bu sezon ligde tam 37 maça çıktı ve hepsinde de 90 dakika sahada kalma başarısı gösterdi.

14 yıl sonra yeniden Süper Lig'e dönen İzmir temsilcisi ligde normal sezonda 34 maçta 15 galibiyet, 8 beraberlik ve 11 yenilgi aldı. Sezonu 53 puanla 5. sırada bitiren sarı-kırmızılılar rakip filelere 55 gol atarken, kalesinde ise 51 gole engel olamadı.

Play-off'ta 3 maça çıkan Göztepe, bu maçlardan 2 galibiyet ve 1 de beraberlik aldı. Finalde karşılaştığı Eskişehirspor'u ise penaltı atışları sonucunda mağlup etti.

DOĞA FUTBOLU BIRAKTI

27 oyuncunun mücadele ettiği Göztepe'de sezonun ilk yarısında forma giyen isimlerden Doğa Kaya futbolu bırakırken, Gökhan Karadeniz Bandırmaspor'a, Mehmet Erdem Uğurlu Büyükşehir Gaziantep'e, Famoussa Kone ise Samsunspor'a kiralık olarak gitti. Leroy George ise Adana Demirspor'a transfer oldu.

ŞAMPİYON TAKIMDAN GELDİ

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de şampiyon olan Beşiktaş'ın kadrosunda yer alan kaleci Günay Güvenç, bu sezon transfer olduğu İzmir ekibinde 37 mücadelede de 90 dakika sahada yer alarak takımının en istikrarlı ismi oldu.

Play-off finalinde Eskişehir maçında penaltı atışlarında iki kurtarış da yapan Günay, 3 bin 330 dakika forma giyerek takımının Süper Lig'e çıkmasında büyük pay sahibi oldu.

 

Günay'ın ardından en istikrarlı isimler Leo Schwechlen (36 maç-3 bin 240 dakika), Halil Akbunar (35 maç-2 bin 978 dakika), Adis Jahovic (33 maç-2 bin 931 dakika) oldu.

GOLLER ADİS JAHOVİC’TEN

Play-off'lar dahil bu sezon 35 gole imza atan Adis Jahovic-Umut Nayir ikilisinden Jahovic 22 golle en golcü isim olurken, Umut Nayir de 13 gole ulaştı.

Halil Akbunar'ın 7 gol attığı İzmir temsilcisinde, Tayfur Bingöl 6, Segbefia 3, Murat Akın ile Lokman Gör 2, Emre, Gökhan Karadeniz, Gençer Cansev ve Leo Schwechlen      de birer golle takımlarına katkı sağladılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum