İşte Şenol Güneş'in transfer raporu

Beşiktaş Teknik Direktörü, beklenen raporu yönetime sundu. Güneş, raporunda gelecek sezon için kalmasını ve alınmasını istediği futbolcuları bildirdi.

İşte Şenol Güneş'in transfer raporu
06 Haziran 2017 - 13:03

Beşiktaş yönetimi, şampiyonluk kutlamalarının ardından gelecek sezonun kadrosunu kurmak için kolları sıvadı. Hem takımdaki futbolcular için iç transfer görüşmeleri yapan, hem de yeni alınacak oyuncularla ilgili temasları sürdüren yönetim, teknik direktör Şenol Güneş’in de kadroyla ilgili raporunu aldı.

Raporunu hazırlamak için ligin son maçının tamamlanmasını bekleyen teknik direktör Şenol Güneş, önceliği takım kadrosunda bu sezon yer alan futbolcularda olan çalışmasını yönetime sundu.

FORVET HATTINDA DURUM

Tecrübeli teknik adamın, bu sezon olduğu gibi forvet hattında Vincent Aboubakar ve Cenk Tosun’un oynamasını istediği, ayrıca sezonun sonlarına doğru sakatlığı geçen Demba Ba’nın da takımda kalmasını talep ettiği öğrenildi.

Ancak Demba Ba cephesinden gelen haberler Güneş için iç açıcı değil. Senegalli futbolcunun bonservisini elinde bulunduran Çin kulübü Shanghai Shenhua’nın Demba Ba için farklı planları olduğu ifade ediliyor. Beşiktaş yönetimi ise teknik direktör Şenol Güneş‘in isteği doğrultusunda golcü futbolcuyu elinde tutabilmek için girişimlerini sürdürüyor.

TALISCA VE OĞUZHAN ÖZYAKUP

Şenol Güneş, raporunda Anderson Talisca ile Oğuzhan Özyakup’un da takımda tutulmasını istedi. İki futbolcu ile şu anda sözleşmesi bulunan Beşiktaş yönetimi, astronomik teklifler gelmesi durumu dışında Güneş’in bu isteğini de yerine getirecek.

Güneş ayrıca, Çin kulüplerinden teklifler alan Ricardo Quaresma’nın da mümkünse takımda kalmasını istedi, aksi halde Jeremain Lens transferinin gerçekleşmesi gerektiği görüşünü savundu.

VE RAPORUN EN ÖNEMLİ MADDESİ

Şenol Güneş’in raporunda en önemli madde ise savunma ile ilgili. Beşiktaş Teknik Direktörü, takımın gelecek sezon yeni şampiyonluk hedefiyle mücadele edeceğini, ayrıca Şampiyonlar Ligi’nde de başarılı olmayı istediklerini vurgulayarak mutlaka ilk 11’de oynayacak iki stoper alınmasını istedi.

Özellikle Marcelo’ya da Lyon’dan ısrarlı transfer teklifleri gelirken, Beşiktaş yönetimi, stoperler konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Siyah-beyazlılarda stoper transferi konusunda şu an için en yakın aday, Dinamo Kiev’in Hırvat futbolcusu Domagoj Vida. Yönetim, 10 milyon Euro bonservis bedeli isteyen Ukrayna ekibini indirime razı etmeye çalışıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum