İsviçre - İspanya muhtemel 11'ler

​​​​​​​EURO2020 çeyrek finalinde Hırvatistan ile İspanya kozlarını paylaşacak. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

İsviçre - İspanya muhtemel 11'ler
02 Temmuz 2021 - 01:34 - Güncelleme: 02 Temmuz 2021 - 01:39
İsviçre ile İspanya, EURO2020 çeyrek finalinde kozlarını paylaşıyor. Krestovsky Stadyumu'nda  oynanacak karşılaşmayı saat 19:00'dan itibaren TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

İsviçre: Sommer, Elvedi, Akanji, Rodriguez, Widmer, Zakaria, Freuler, Zuber, Shaqiri, Embolo, Seferovic

İspanya: Simon, Azpilicueta, Garcia, Laporte, Alba, Koke, Busquets, Pedri, Torres, Moraya, Sarabia

Tarih yazarak geldiler

A Milli Takım'ın grubunda yer alan İsviçre, ilk karşılaşmada Galler ile berabere kalınca tur şansını zora soktu. Sonrasında gelen 3-0'lık İtalya mağlubiyetine rağmen Türkiye karşısında alınan 3-1'lik galibiyet, averaj farkıyla en iyi üçüncüler arasına girerek son 16 bileti almalarını sağladı. Grupta çok da beklentilerin üstüne çıkmayan İsviçre, son 16 turunda tarihi bir başarıya imza attı. Avrupa Şampiyonası son finalisti ve Dünya Kupası şampiyonunu 3-1 geriye düşmelerine, bu süreçte penaltı kaçırmalarına karşın elemeyi başardılar. İspanya gibi zorlu bir ekiple eşleşmelerine karşın Petkovic'in öğrencileri, imkansız diye bir şey olmadığını kanıtladılar.

Skoru koruyamadı, uzatmada güldü

Grupta son maçta aldıkları galibiyetle anca üst tur biletini alabilen İspanya, son 16 turunda Hırvatistan karşısında da fazlasıyla zorlandı. Son 5 dakikaya 3-1 önde girmelerine karşın yedikleri 2 golle maç uzatmalara taşındı ve Enrique'nin öğrencileri üst üste gelen gollerle sahadan 5-3'lük galibiyetle ayrıldı. Ancak savunmada ciddi sorunlar yaşadıkları, bir kez daha göze çarpmış oldu.

İspanya 4-1 önde

İspanya ile İsviçre arasında oynanan 8 maçın 3'ü berabere bitti. Boğalar 4 karşılaşmayı kazanırken İsviçre 1 kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum