İtalya - İngiltere muhtemel 11'ler

​​​​​​​EURO2020 finalinde İtalya ile İngiltere kozlarını paylaşacak. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

İtalya - İngiltere muhtemel 11'ler
11 Temmuz 2021 - 01:20 - Güncelleme: 11 Temmuz 2021 - 21:05
EURO2020'de final günü geldi, İtalya ile İngiltere şampiyonluk için kozlarını paylaşıyor. Wembley'de oynanacak karşılaşma saat 22:00'dan itibaren TRT 1'den naklen yayınlanacak. Mücadeleyi Hollandalı hakem Björn Kuipers yönetecek.

Muhtemel 11'ler

İtalya: Donnarumma, Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson, Verratti, Jorginho, Barella, Chiesa, Insigne, Immobile

İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Maguire, Shaw, Phillips, Rice, Saka, Mount, Sterling, Kane

Çok güçlü geldiler

2018 Dünya Kupası bileti alamayan ve sonrasında ciddi bir yeniden yapılanmaya giden İtalya, turnuvaya çok formda geldi. UEFA muhabirlerinin 3'te 1'inin gizli favori olarak gösterdiği Türkiye karşısında gösterişli bir performans ortaya koyarak net bir galibiyet aldılar. Sonrasında ise İsviçre'yi de 3-0 mağlup ederek üst tura çıkmayı garantilediler. Grubun son mücadelesinde ise yedek ağırlı kadroya rağmen Galler'i de yenerek 3'te 3 ile zirveye yerleştiler.

Turnuvanın en formda takımlarından biri olan İtalya, son 16 turunda Avusturya karşısında fazlasıyla zorlandı. 90 dakika boyunca rakip savunmayı aşamayan Mancini'nin öğrencileri, uzatmalarda buldukları golle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldılar. Son karşılaşma sebebiyle çeyrek finalde Belçika'nın daha favori olduğu yönünde görüşler ağırlıklı olsa da İtalya, doğru bir oyunla güçlü rakiplerini de saf dışı bırakmayı başardı. Yarı finalde de yine turnıuvanın en iyi takımlarından biri İspanya ile karşılaştılar. Beklentinin altında bir oyun olsa da penaltılarla İspanya'yı elerek finale adlarını yazdırdılar.

Futbol evine dönecek mi?

Grubu lider tamamlamalarına rağmen performansları tartışılan takımların başında İngiltere geliyor.  Harika bir jenerasyon, güçlü bir kadro ve ev sahibi avantajı... Bunlara rağmen 3 maçta atılan 2 golle kazanılan 7 puan. Bu tartışmalar ışığında Almanya karşısına çıkan İngilizler, yine göze hoş gelen bir futbol ortaya koymadı. Ancak son yarım saatte gelen gollerle önemli bir rakibi geride bırakmayı başardılar.

Ancak çeyrek finalde 'oyun' tartışmalarını sona erdirecek bir performans ortaya çıktı. Southgate'in öğrenciler, Ukrayna'yı 4-0 mağlup ederken yanında da güçlü oyun da göze çarptı. Özellikle ilk yarıdaki performans, hem özgüven getirdi hem rakiplerine de gözdağı verdi. Yarı finalde ise turnuvanın 'peri masalı'nı yazan Danimarka ile karşılaştılar. Kalite farkına karşın çok zorlanan İngilizler, uzatma dakikalarında tüm futbol dünyasının halen tartıştığı bir penaltı golüyle finale yükseldiler.

İtalya 4-2 önde

İngiltere ile İtalya arasında oynanan son 10 maçın 4'ü berabere bitti. Gök Maviler 4 karşılaşmayı kazanırken İngilizler 2 kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum