Jack Grealish hakkında 10 bilgi

Manchester City'nin yeni transferi Jack Grealish'i daha da yakından tanımak isterseniz işte karşınızda İngiltere'nin yeni transfer rekortmeni hakkında 10 bilgi...

Jack Grealish hakkında 10 bilgi
06 Ağustos 2021 - 15:52 - Güncelleme: 06 Ağustos 2021 - 16:07
Manchester City'nin 100 milyon pound ödeyerek kadrosuna kattığı Jack Grealish, artık tarihin en pahalı İngiliz futbolcusu. Aston Villa'da yaptıkları inanılmazdı. Manchester City'de ise yapacakları oldukça merak konusu.

25 yaşındaki İngiliz futbolcuyu yeni teknik direktörü Pep Guardiola 'Olağanüstü futbolcu' diyerek özetliyor. Özel bir yetenek gerçekten... Jack Grealish'i yakından tanımak için kendisi hakkında 10 bilgi;

İrlanda genleri var

Grealish'in dedesi İrlandalı. İrlanda Cumhuriyeti için oynayabilirdi. Hatta U21'e kadar milli takım hakkını İrlanda'dan yana kullandı. A Milli takım tercihi ise İngiltere oldu.

Şarkısı bile var

İngiliz rapper The Manor, Jack Grealish'e hayranlığını 'Grealish' isimli bir şarkı yaparak ortaya koydu. 

Kevin De Bruyne hayranı

Jack Grealish, artık favori futbolcusu ile aynı takımda oynayacak. Grealish, Mart 2021'de verdiği bir röportajda ''De Bruyne benim favori futbolcum. Bence Premier League'in en iyi futbolcusu o.'' sözlerini kullanmıştı.

100 maçını doldurmadı

Grealish, Premier League'de 96 maça çıktı. Bu maçlarda 15 gol ve 16 asist üretti.

Yeni stadı kendisi için anlamlı

Manchester City'nin stadı Etihad, Grealish için ayrı bir öneme sahip. İngiliz yıldız, Aston Villa'daki ilk maçına 2014'te Etihad'da Manchester City karşısında çıkmıştı.

Ailesi futbolcu

Grealish'in sadece kendisi değil, ailesi de futbolcu. Hatta bu durum, dedesinin dedesine kadar uzanıyor. Billy Garraty, 1905'te Aston Villa ile FA Kupası kazanmıştı.

Milli takım kariyeri

EURO 2020'de zaman zaman yedek kaldı ama genç yaşta milli takım kariyeri oldukça iyiydi. 2016'da İngiltere U21 takımı ile Toulon Turnuvası'nı kazanmıştı.

Pep Guardiola için mi geldi?

Jack Grealish, yeni teknik direktörü Pep Guardiola için ''Dünyanın en iyi teknik direktörü için oynamak, reddedemeyeceğim bir fırsattı'' diyor...

Hayır diyemediği bir şey

Manchester City'e 6 yıllık imzayı attıktan sonra Grealish, ''Hayır diyemediğim bir şey oldu. Ayın üstündeyim! Çok mutluyum.'' dedi. Ayın üstünde bir Jack Grealish...

Ne tür müzikler dinliyor?

Jack Grealish'in favori müzisyenleri Elvis Presley ve Queen. Eski tarz müziklerden hoşlanıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum