Jesus, Zaniolo'yu alıyor!

İtalya basınına göre; Jorge Jesus'u getiren Al Hilal, Galatasaray'ın İtalyan yıldızı Nicolo Zaniolo ile transfer görüşmelerine başladı.

Jesus, Zaniolo'yu alıyor!
12 Temmuz 2023 - 11:25 - Güncelleme: 12 Temmuz 2023 - 16:28
Galatasaray'ın geçtiğimiz sezonun devre arasında Roma'dan transfer ettiği Nicolo Zaniolo, sarı-kırmızılılarda eski günlerine geri dönüş sinyalleri verdi. Galatasaray'daki performansıyla yeniden İtalya Milli Takımı'na davet edilen Nicolo Zaniolo, İtalyan devleri Juventus ve Milan başta olmak üzere birçok kulübün radarına girdi.

Nicolo Zaniolo'nun sözleşmesinde  35 milyon euroluk serbest kalma bedeli yer alıyor. Juventus ve Milan; Galatasaray ile yaptıkları görüşmelerde serbest kalma bedeli sebebiyle transferi gerçekleştirememişti.

Zaniolo'nun da Galatasaray da 1 yıl daha forma giymek istediği iddia edilmişti. İtalya'dan La Gazzetta dello Sport flaş bir iddiayı daha gündeme getirdi. Teknik direktörlüğe Jorge Jesus'u getiren Al Hilal'in Zaniolo için Galatasaray ile görüşmelere başlandığı ifade edilirken İtalyan yıldıza rüya gibi bir teklifin yapıldığını okuyuculara aktardı. Zaniolo'ya yapılan teklif için 'Canavarca' ifadesi kullanıldı. İşte ayrıntılar...

Juventus ve Milan istedi

Galatasaray'da yeniden eski günlerine dönüş sinyalleri veren Nicolo Zaniolo için İtalya'nın iki devi Juventus ve Milan devreye girdi. İki kulüp de Zaniolo'yu kadrosuna katmak için Galatasaray ile görüşme gerçekleştirdi. İtalyan basını özellikle Juventus'un Zaniolo'da ısrarcı davrandığını ve Galatasaray'a içinde bazı oyuncuların takasta kullanılacağı bir teklifte bulunduğunu yazmıştı.

Galatasaray ise Zaniolo için sözleşmesinde yer alan fesih bedeli olan 35 milyon euroyu talep etti. Galatasaray'ın talebi sonrası Milan ve Juventus, Zaniolo transferinde ilerleme kaydedemedi.

Zaniolo'dan transfer açıklaması

İtalyan yıldız, geleceği hakkında geçtiğimiz haftalarda ülkesinin basınına açıklamalarda bulundu.

Zaniolo, ''Türkiye'de mutluyum, ama bakalım transfer döneminde neler olacak, transfer dönemi için asla bir şey söylemezsiniz, neler olacağını göreceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

24 yaşındaki futbolcu, kendisini milli takıma geri çağıran Roberto Mancini ile olan ilişkisiyle alakalı ise, "İspanya ile maçtan önce de söylediğim gibi her şeyi Mancini'ye borçluyum, futbolda önemli bir maç oynamadan önce bile beni aradı. Her şeyi ona borçluyum, bana her zaman verdiği güven için ona teşekkür etmeliyim. Daha önce de söylediğim gibi, futbolda ne olduğunu asla bilemezsiniz, ancak bir gün onunla bir kulüpte çalışmaktan mutlu olurum" demişti.

Zaniolo'nun menajeri Claudio Vigorelli çıkan transfer iddiaları hakkında DAZN'a şu açıklamaları yapmıştı:

"Nicolo, saha içinde ve dışında dengeyi tutturdu. İstanbul'da mutlu ve transferi şu an için önceliğimiz değil. Galatasaray ile ilişkilerimiz çok iyi. Zaniolo'ya büyük güven duyuyor ve onu takımın kilit bir parçası olarak görüyorlar."

İtalya'dan yeni iddia: Al Hilal'den çılgın teklif

İtalya'da Nicolo Zaniolo manşetleri süslemeye devam ediyor. Ülkenin önde gelen spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, Jorge Jesus'un teknik direktörlüğünü yaptığı Al Hilal'in Zaniolo için Galatasaray ile görüşmelere başladığını iddia etti. Haberde Al Hilal'in Zaniolo'ya 4 yıl için 120 milyon euro teklif edeceği belirtildi.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

"Suudiler, Sergej Milinkovic Savic'i Lazio'dan kaparak Juventus planlarını önceden tahmin ettiler. Ve şimdi gözlerini Juventus'un başka bir olası hedefine diktiler: Nicolò Zaniolo... Oyuncunun sık sık Juve'ye yaklaştığı ifade edilmişti fakat Zaniolo, Torino ekibine hiç yakın olmadı.

Galatasaray ile Al Hilal arasında ilk görüşmeler geçtiğimiz günlerde başladı. Oyuncunun bonservisi için 20 ila 30 milyon euro arasında bir teklif yapıldı. Zaniolo'nun Suudi Arabistan'da yakın olduğu takım Koulibaly'nin de formasını giydiği Al Hilal... Nicolò henüz tam olarak ikna olmuş değil, ancak bugünlerde Türkiye'de dolaşan rakamlara (dört yıllık kontrat için 120 milyon) ulaşıldığı takdirdie bu transfer gerçekleşebilir. Bu nedenle top şu anda sahanın Suudi ekibinde. Önümüzdeki günlerde transfer daha da netlik kazanabilir.

Zaniolo, Gazzetta ile yaptığı yakın tarihli bir röportajda Şubat ayında Roma'dan "kaçtıktan" sonra İtalya'ya olası bir dönüşün kapılarını kapatmamıştı. Ve çocukken desteklediği bir takım olan Juve, kesinlikle en sevdiği yerdi. İlk temaslar Galatasaray ile yapılmıştı ancak Juventus kulübünün şu anda giriş anlamında fazla bir manevra alanı yok. Satın almadan önce Cristiano Giuntoli ve Giovanni Manna'nın mutlaka oyuncu satması gerekiyor. Ancak bu çıkmaz, Milinkoviç'in Arabistan'a sızması ve Zaniolo ile durumun tekrar etme riskiyle karşı karşıya kalması anlamına geliyordu. Sırp oyuncu, siyah beyazlı yaz transferinin öncelikleri arasında yer alıyordu. Lazio ve Savic'e para yağınca oyuncunun kafası karıştı. Zaniolo ise özellikle Federico Chiesa'nın ayrılması durumunda Juventus'un düşündüğü isimlerden biriydi. Ancak Al Hilal ortadayken, siyah beyazlıların stratejileri bu transferde de oldukça karmaşık.

Zaniolo, Orta Doğu'ya yapılan büyük transferlerin olduğu bu yaz Suudi Arabistan'a göç eden ilk İtalyan olabilir. Marco Veratti de Suudi Arabistan'ın yolunu tutabilir. Geçmişte, Roberto Donadoni (1999-2000'de Al Ittihad'da) ve Sebastian Giovinco (2019'dan 2021'e Al Hilal'de) Suudi Arabistan'da forma giymişti. Ancak Zaniolo diğer örneklerde olduğu gibi kariyerinin sonunda değil sadece 24 yaşında Suudi Arabistan'ın yolunu tutabilir."

(Milliyet)

YORUMLAR

  • 0 Yorum