Jorge Jesus imzayı attı

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Jorge Jesus imzayı attı
03 Haziran 2022 - 16:19
Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevine getirilen Jorge Jesus için imza töreni düzenlendi.

İşte Portekizli teknik adamın törendeki açıklamaları;

Herkese iyi günler. Burada olmak benim için büyük bir gurur. Fenerbahçe'ye gelirken Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olduğunu bilerek geldim. Buraya gelmemdeki en büyük etkenlerden biri başkanımızın beni çok istemesi. Taraftarlar da beni ne kadar çok istediğini gösterdiler. Taraftarlarımız beni çok istedi. Benim ve oğlumun sosyal medya hesaplarını istila ettiler. Maddi sebeplerden dolayı gelmedim. Tutkulu taraftarlara sahip olan bir takımla çalışmak istiyordum. Ben de tutkuluyum. Ben ve ekibimiz böyle bir takımda çalışmak istediğimiz için buradayız. Burada kazanmak için gerçekten önemli bir şansımız var. Tüm imkanlara sahibiz. Bu sebeple bu sene şampiyon olmak istiyoruz.

Sistem açıklaması

Oyun hakkında sorular sorulmasının iyi olduğunu düşünüyorum. Benim tek bir sistemim yok. Hocaların A ve B planları olmalı. Futbolda sistem çok önemli ancak diğer faktörler de var. Oyuncular çok önemli. Kariyerimde genellikle 4-4-2 sistemiyle oynadım. Ancak bu değişebilir. Rakibe ve maça göre değişiklikler gösterebilirsiniz.

Mesut Özil yanıtı

Futbolda geçmişte başardığınız şeyler çok önemlidir. Sizi bugünkü referansınızı oluşturur. Fenerbahçe 8 yıldır şampiyon olamıyor. Mesut Özil çok önemli bir geçmişe sahip ancak kulübün kendisiyle ilgili aldığı bir karar var ve aynı şekilde devam edecek. Burada önemli olan Jorge Jesus, Mesut Özil ya da herhangi bir oyuncu değil. Önemli olan Fenerbahçe! Ben de Fenerbahçe'de oynayan oyuncularla oynayacağım.

4-5 transfer yapmaya çalışacağız

Takımın içinde bulunduğu durumun farkındayım. Alacağımız bazı oyuncular, Türkiye'de çok fazla tanınmıyor olabilir. Crespo gibi... Futbolda her zaman istediğiniz oyuncuları alamayabilirsiniz. Burada bir kadro devrimi yapmayacağız. 4-5 oyuncu almak için uğraşacağız. Planlama hakkında çok toplantı yaptık. Kulübüm maddi imkanları içerisinde elimizden geleni yapacağız. Hem bireysel hem kolektif olarak takımla ilgili analizlerimizi yaptık. Fenerbahçe'nin kaliteli oyuncuları var. Ofansif anlamda belirleyici olacak oyunculara odaklanacağız. Yetenekli oyuncuların yeteneğini sahaya yansımasını sağlamamız gerekiyor. Futbolda bireysel oyunu, kolektif oyunla birleştirmeniz gerekiyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum