Kadıköy'de Fenerbahçe'den geri dönüş

Korona virüs arasından sonra Fenerbahçe lige, galibiyetle döndü! Maçın son 5 dakikasına kadar geride olan Fenerbahçe, Süper Lig'in 27. haftasında Kayserispor'u 2-1 mağlup etti.

Kadıköy'de Fenerbahçe'den geri dönüş
12 Haziran 2020 - 21:10 - Güncelleme: 12 Haziran 2020 - 23:26

Uzun korona virüs arasından sonra Süper Lig, yine çok farklı bir başlangıç yaptı. Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe, sahasında Kayserispor'u konuk etti. Fenerbahçe, son 5 dakikaya geride girdiği mücadelede Kayserispor'u 2-1 mağlup etmeyi başardı. Ozan Tufan'ın ilk yarıda kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan sarı-lacivertliler, 59. dakikada Mensah'ın golüyle 1-0 geriye düştü. 1-0'dan sonra daha fazla rakip alanda yer almaya çalışan Fenerbahçe, son 5 dakikada işleri tersine çevirmeyi başardı.

Son 5 dakikada her şey değişti

85. dakikada kazanılan penaltıyı oyuna ikinci yarıda giren Vedat Muriç gole çevirdi ve skor 1-1'e geldi. Bu golün henüz anonsu yapılırken, ev sahibinde bu kez Gustavo sahneye çıktı ve yaptığı müthiş şutla topu ağlara gönderdi. Fenerbahçe bu golle öne geçtikten sonra hata yapmadı ve Kayserispor'u 2-1 mağlup ederek korona virüs arasından sonra lige 3 puanla başladı.

Oyuna çeviren iki hamle; Muriç ve Emre Belözoğlu

Fenerbahçe'de geçici olarak teknik direktörlük görevine getirilen Tahir Karapınar, 64. dakikadan sonra oyuncu değişikliklerine gitti. Bu dakikadan sonra oyuna Vedat Muriç, Miha Zajc, Emre Belözoğlu ve Tolga Ciğerci dahil oldu. Sarı-lacivertliler bu dört isimden sonra baskıyı iyice arttırdı. 85. dakikada kazanılan penaltıyı oyuna sonradan giren Muriç gole çevirirken, oyuna sonradan giren bir diğer isim Emre Belözoğlu da Gustavo'nun golünde asisti yapan isim oldu.

Süper Lig'de 7 maç aradan sonra 3 puan

Fenerbahçe bu galibiyetle Süper Lig'de 7 maç aradan sonra sahadan galibiyetle ayrılmış oldu. Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 43'e çıkarmayı başardı. Kayserispor ise ligin son sırasında kalırken, puanı da 22'de kaldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum