Kadın millilerden güzel prova

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Letonya ile İstanbul’da yaptığı özel karşılaşmayı 82-70 kazandı.

Kadın millilerden güzel prova
10 Haziran 2017 - 20:31

Avrupa Şampiyonası hazırlanan A Milli Kadın Basketbol Takımımız, bugün Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Letonya ile özel bir karşılaşma yaptı. Milliler mücadeleden 82-70 galip ayrıldı. 

 İki takımın da sert savunma yaparak başladığı maçta Ay-Yıldız, Birsel Vardarlı ve Holingsvorth ile etkili olsa da Letonya karşısında 5. dakikayı 6-5 geride kapattı.

Oldukça çekişmeli geçen bu bölümde Bahar Çağlar'la sayılar bulan milliler, son saniyede Olcay Çakır Turgut'un attığı basketle çeyreği 18-16 önde geçti. 

İkinci çeyrekte karşılıklı basketlerle başlarken, rakibinin top kayıplarını Holingsvorth, Tuğçe ve Birsel Vardarlı ile iyi değerlendiren Türkiye, ilk yarıyı 38-32 üstün tamamladı. 

Mücadelenin ikinci yarısına da iyi başlayan Kadın Milli Takımımız, Holingsvorth'la pota altından Işıl Alben'le de üç sayı çizgisinin gerisinden isabetler üreterek, 24. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 47-36. 

Vitola ve Kreslina'nın basketleriyle çabuk toparlanan rakip takım, 29. dakikada farkı 1 sayıya (54-53) indirdi.

Kalan bölümde Işıl Alben ve Birsel Vardarlı ile pota altındaki gücünü iyice hissettiren Türkiye, final periyoduna 58-56 önde girdi.

Karşılaşmanın son periyodunda da oyuna ağırlığını koyan milliler, Olcay Çakır Turgut, Işıl Alben ve Tilbe Şenyürek'in sayılarıyla maçtan 82-70 galip ayrıldı. 

Karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Ömer Onan ile Haluk Yıldırım da takip etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum