Kim, nasıl şampiyon olur?

Süper Lig'de son yılların en çekişmeli şampiyonluk yarışı yaşanıyor. Son hafta maçları öncesi 3 takımın da şampiyonluk şansı bulunuyor. Gelin, şanslar nedir, ne değildir birlikte bakalım.

Kim, nasıl şampiyon olur?
15 Mayıs 2021 - 01:28 - Güncelleme: 16 Mayıs 2021 - 01:11
FUTBOO | Süper Lig'de son haftaya girerken Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansları devam ediyor. Zaten pandemi ve 21 takımla birlikte tarihi bir sezon yaşıyorduk, son haftaya kalan şampiyonluk yarışıyla birlikte bu sezonun uzun bir süre unutulmayacağı kesinleşmiş oldu.

Son hafta öncesi lider Beşiktaş'ın 81 puanı bulunuyor. Galatasaray'ın da puanı 81 ama 2 gollük averaj eksiği ile ikinci sırada bulunuyor. Fenerbahçe ise 79 puana sahip. 

Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı

Beşiktaş'ın şampiyon olması için Göztepe'yi yenmesi gerekecek. Ancak şampiyonluk sadece buna bağlı değil. Galatasaray'ın 2 golle önünde olan Beşiktaş, bir yandan da İstanbul'daki maça bakacak. Beşiktaş, Göztepe'yi farklı bir skorla mağlup ederse Galatasaray'ın işini de iyice zorlaştırmış olacak.

Galatasaray'ın şampiyonluk şansı

2 hafta önce Galatasaray, zirvenin 6 puan gerisindeydi ancak son haftaya girerken puanları eşitledi. Sarı kırmızılılar, şampiyonluk için Yeni Malatyaspor'u farklı yenip, İzmir'de oynanacak Beşiktaş maçını bekleyecek. Galatasaray'ın Beşiktaş'tan 3 gol fazla galibiyet alması gerekiyor. Yani Beşiktaş 1-0 kazanırsa Galatasaray'a 4-0'lık galibiyet lazım. Beşiktaş'ın 2-0 kazanması halinde en az 5-0. Beşiktaş'ın puan kaybetmesi halinde Galatasaray'ın alacağı her türlü galibiyet şampiyonluğa yetiyor.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı

Fenerbahçe, Sivasspor'a yenilerek şampiyonluk şansını çok azalttı ama hala bir şansı var. Fenerbahçe, öncelikle son hafta Yeni Malatyaspor'u yenmesi lazım. Ardından hem Beşiktaş hem de Galatasaray'ın yenilmesini bekleyecek. Bu iki takım maçlarını berabere bitirmesi halinde bile ikili averajda Fenerbahçe'ye karşı üstün. O yüzden Fenerbahçe, iki ezeli rakibinin de kaybetmesini bekleyecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum