Son yılların en çekişmeli lig sonları

Süper Lig'de son haftaya 3 takımın da şampiyonluk yarışının içinde olduğu bir şekilde giriyoruz. Böyle bir durum uzun süredir yaşanmıyordu. Son dönemde Süper Lig'deki en çekişmeli lig sonlarına göz atıyoruz...

Son yılların en çekişmeli lig sonları
15 Mayıs 2021 - 01:25
FUTBOO | Süper Lig'de şampiyonluk yarışı son haftaya kalırken büyük heyecan son maçların son düdüğüne kadar devam edecek gibi gözüküyor. Kesinlikle son dönemlerin en heyecan verici sezonlarından birini yaşıyoruz.

Peki geçmiş yıllarda düğümün son haftalarda çözüldüğü, heyecan düzeyi bu seviyede olan sezonlar hangileriydi? 

2005-2006, Galatasaray

Süper Lig tarihinin en unutulmaz son hafta olaylarından birinin yaşandığı sezon... Son haftaya Fenerbahçe lider girerken deplasmanda Denizlispor ile karşılaşıyordu. Galatasaray ise evinde Kayserispor ile oynuyordu ve Ali Sami Yen'de oynanan maçı 3-0 kazanmıştı. Ardından tüm futbolcular saha içinde Denizli'den gelen skoru beklemeye başlamıştı. Zira Denizli'deki maça 16 dakika uzatma eklenmişti. Fenerbahçe, Denizlispor ile 1-1 berabere kalarak son haftada şampiyonluğu kaçırırken mutlu sona Galatasaray ulaşmıştı.

2009-2010, Bursaspor

Fenerbahçe taraftarlarının yine unutmak isteyeceği bir son hafta... Sarı lacivertliler son maçta Kadıköy'de Trabzonspor'u konuk etmişti. Fenerbahçe sayısız pozisyona girdiği maçta Trabzonspor'u ve Onur Kıvrak'ı geçemeyince maç 1-1 sona ermişti. Bursaspor ise sahasında Beşiktaş'ı 2-1 yenerek tarihindeki ilk ve tek şampiyonluğuna ulaşmıştı. Kadıköy'de yanlışlıkla Bursa'daki maçın 2-2 bittiği anonsu yapılınca Fenerbahçe taraftarı şampiyonluk kutlaması için sahaya inmiş, ardından anonsun yanlışık olduğu anlaşılınca sevinç, bir anda hüzne dönüşmüştü...

2010-2011, Fenerbahçe

Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında geçen şampiyonluk yarışı... Fenerbahçe, Aykut Kocaman ile ligin ikinci yarısında müthiş bir galibiyet serisi yakalayıp Trabzonspor'u geçmişti. Son haftaya kadar giden şampiyonluk yarışında iki takım da sezonu 82 puanla tamamlamıştı. Averaj ile Fenerbahçe şampiyon olan taraf olmuştu. Bu sezon hakkındaki tartışmalar 10 sene geçmesine rağmen hala devam ediyor.

2011-2012, Galatasaray

Süper Lig'de 'Süper Final' yapılan sezon. Normal sezonun bitmesinin ardından ligi ilk dört sırada bitiren takımlar arasında bir lig oluşturulmuştu ve şampiyon, bu 4 takımdan birisi olacaktı. Son maçlar öncesi Galatasaray, Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde bulunuyordu. Ve son maç, Kadıköy'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaydı... Fenerbahçe kazansa şampiyondu, Galatasaray'a ise beraberlik yetiyordu. Final maçı 0-0 sona erince Galatasaray, Kadıköy'de şampiyon olmuştu. 

2017-2018, Galatasaray

Galatasaray, Fenerbahçe ve Başakşehir, son haftaya şampiyonluk yarışında girmişti. Galatasaray'ın son maçta rakibi Göztepe'ydi ve maç İzmir'de oynanıyordu. Galatasaray, kazanması halinde şampiyon olacağı maçta Göztepe'yi 66. dakikada Bafetimbi Gomis'in penaltıdan attığı golle 1-0 mağlup etmiş ve rakiplerinin maçlarına bakmadan şampiyonluğa ulaşmıştı.

2018-2019, Galatasaray

Fatih Terim'in ''8'de kapanır 18'de, yeter ki biz kazanalım'' dediği sezon. Sezonun bitmesine 10 maç kala Başakşehir, Galatasaray'ın tam 8 puan önünde liderdi. Ancak Terim'in dediği oldu ve Galatasaray, 8 puanlık farkı kapattı ve sarı kırmızılılar, ligin bitimine 2 maç kala sahasında Başakşehir ile final maçına çıktı. Galatasaray, kazanması halinde şampiyon olacağı maçta Başakşehir karşısında yenik duruma düşse de ikinci yarıda bulduğu gollerle maçı 2-1 kazandı ve geriden gelerek şampiyonluğu kapan taraf oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum