Kimler favori, kimler sürpriz yapabilir?

2022 Dünya Kupası için geri sayımın da sonuna geldik. Gruplarda rekabetin nasıl olacağı her geçen gün daha da merak ediliyor. Peki gruplarda neler olabilir?

Kimler favori, kimler sürpriz yapabilir?
19 Kasım 2022 - 00:26 - Güncelleme: 19 Kasım 2022 - 00:26
2022 Dünya Kupası, pazar günü Katar-Ekvador maçıyla resmen başlayacak. Peki gruplarda favoriler kimler?

A, B, C ve D gruplarında oluşabilecek senaryoları sizler için derledik.

Her şeye açık grup | 2022 Dünya Kupası A Grubu

Ev sahibi sebebiyle Katar'ın seribaşı olduğu A Grubu'nda sürpriz senaryolara tanık olabilir. Grupta Katar'ın dışında Ekvador, Senegal ve Hollanda yer alıyor. Ev sahibi olmasına karşın grubu son sırada bitirmesi en muhtemel takım Katar görünüyor. Ancak ilk 3 için ilginç bir rekabet ortaya çıkabilir. 

Elemelerde Türkiye ile aynı grupta yer alan ve bileti ucu ucuna cebine koyan Hollanda, geçmişine oranla formsuz bir görüntü çiziyor. Ancak iyi bir kura çekmeleri de onlar adına şans oldu. Senegal ile liderlik için kapışmaları beklenirken Mane'nin sakatlık durumu da Avrupa ekibini fazlasıyla ön plana çıkarıyor.

Grubun iki favorisinden biri olan Senegal, demin de dediğimiz gibi Mane'nin durumuna bağımlı olacak. Yine de savunma ve orta sahadaki kalite, onları Ekvador'un bir adım önüne koyuyor. Afrika ekibi için en iyi senaryo, doğru oyunla gruptan çıkmak ve sonraki turlara Mane'nin yetişmesini beklemek olacaktır. 

Kuralar çekildiğinde Ekvador'un gruptan çıkması zor gözükse de Senegal'in yaşadığı şanssızlığın ardından umutlandılar. Fenerbahçe'de de forma giyen Enner Valencia'nın yer aldığı Ekvador'un ikinci sıradan bilet alması çok da olağandışı olmayacaktır.

İkincilik kapışması | 2022 Dünya Kupası B Grubu

B grubuna gelecek olursak; İngiltere'nin ağır favori olduğunu söyleyebilir. Son Avrupa Şampiyonası'nın finalisti olarak Katar'a gelen İngilizlerin, hedefi en az final şeklinde belirlenmiştir. İran, ABD ve Galler de grupta onlar için ideal rakipler olacak. Ancak ikincilik için ABD ve Galler arasında çarpıcı bir rekabet ortaya çıkabilir.

Kadro kalitelerine bakıldığında ABD elbette bir adım öne çıkıyor. Ancak Galler'in turnuva takımı olduğunu da unutmamak gerekiyor. Gareth Bale ve Ramsey, kulüp takımlarına nazaran milli takımda çok daha iyi bir performans ortaya koyuyorlar. Geçmiş turnuvalarda olduğu gibi kurgulayacakları doğru oyunla ABD'nin işlerini fazlasıyla zorlaştırabilirler.

Grubun zayıf halkası İran olarak gözükse de elemelerde Güney Kore'yi altında bırakarak lider olarak bilet aldıklarını unutmamak gerekiyor. İlk 3 şansları az olmasına karşın ABD ve Galler'den alacakları sürpriz puanlarla ikinci sıranın kaderini belirleyebilirler.

Arjantin için ideal | 2022 Dünya Kupası C Grubu

Belki de tüm tartışmaların son bulacağı turnuva... Belki de Messi'nin hüzünlü son hikayesi... Elbette bu turnuvada Arjantin'in, yani Messi ve arkadaşlarının neler yapacağı merak ediliyor. Güney Amerika ekibinin zor bir grupta olmadığını söyleyebiliriz. Suudi Arabistan, Meksika ve Polonya'nın onlara çok zorluk çıkarması beklenmiyor. İsim olarak güçlü futbol ülkeleri olmalarına karşın form durumları bunun tam tersinde oluştu.

Meksika eski görkemli günlerinden epey uzak durumdalar. Takımdaki sistem sorunu da devam ediyor. Bu durumda en fazla ikincilik için yarışta olacaklar gibi duruyor. Polonya da Robert Lewandowski gibi bir silaha sahip olmasına karşın önemli yıldızları yaşlanmış durumda. Yine de genel kalite bakımından Meksika'dan daha önde oldukları söylenebilir. Suudi Arabistan ise grubun zayıf halkası olarak öne çıkıyor.

Fransa 'sözde' favori | 2022 Dünya Kupası D Grubu

Bu kupayı son kazanan Fransa'nın, Danimarka, Avusturalya ve Tunus'un yer aldığı grupta liderlik için favori konumda olduğu dile getirilebilir. Ancak son Avrupa Şampiyonası'nı da unutmamak gerekiyor. Son 16 turunda sürpriz bir şekilde İsviçre'ye elenen Avrupa ekibi, elemelerde de çok görkemli bir performans ortaya koymadılar. Grupta 8 maçın 5'ini kazandılar ve bu geçmiş yıllara göre oldukça az bir yüzde. 

Danimarka ise rakibinin aksine grupta 9'da 9 yaparak bileti cebine koydular. Turnuvaya katılımın garantilenmesinin ardından son maçlarını kaybettiler. Kalite olarak Fransa önde olsa da form durumu Danimarka'nın hafife alınmaması gerektiğini gösteriyor. Bu sebeple Danimarka'nın grubu lider tamamlaması çok da sürpriz olmayacaktır.

Avustralya ve Tunus'un ise üçüncülük için rekabete girmesi bekleniyor. Her turnuvada olduğu gibi yine Tunus'ta dikkat çeken tekniklere sahip oyuncuları izlememiz mümkün. Avustralya da mücadeleci bir takım görüntüsünü devam ettirmek isteyecektir. Son sırada hangi takımın kalacağı anlık performanslar belirleyecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum