Kocaman: Maçı değil, turu düşünüyoruz

Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda yarın Sturm Graz’a konuk olacak olan Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman, “Bizim için temel hedef gruplara kalmak” açıklamasında bulundu.

Kocaman: Maçı değil, turu düşünüyoruz
26 Temmuz 2017 - 19:04 - Güncelleme: 27 Temmuz 2017 - 09:26

UEFA Avrupa Ligi’nde yarın zorlu bir sınava çıkacak olan sarı-lacivertlilerde teknik direktör Aykut Kocaman bir basın toplantısı düzenledi. 

“Yarın ne yaptığını bilen, tamamlanmış bir takımla oynayacağız” diyen Aykut Kocaman, “Bizim için Avrupa Ligi yarın başlıyor, bizim için temel hedef gruplara kalmak ve ilk olarak Strum Graz'ı nasıl geçeceğimize odaklandık. Avrupa Ligi'nin 3. eleme turundayız, seri başı olmamıza rağmen sert bir rakiple oynayacağımızı biliyoruz. Rakibimizin en belirgin yanları kolektif futbol oynamaları, set oyunları çok iyi ve savunmadan hücuma çok hızlı geçebiliyorlar” diye konuştu. 

“YARINI DEĞİL TURU DÜŞÜNÜYORUZ”

Sarı-lacivertli teknik adam, “Bizim takım ise, benimle başladı sezona ve birçok şeyi değiştirmeye çalışıyorum, bunu tamamlamak çok kolay olmayacak. Dolayısıyla yarın oynanacak maçta, hazır bir rakibe karşı, hazır olmaya çalışan bir takımın mücadelesi olacak. Bizim 1 avantajımız olacak, kağıt üzerinde daha pahalı ve tecrübeli bir takıma sahibiz. Sadece yarınki maçı değil turu düşünüyoruz, buna göre kalitemizi sahaya yansıtıp turu geçecek avantajı elde etmek istiyoruz” dedi. 

"PERSİE’NİN YOKLUĞU KORKUTMUYOR"

“Bu maça çıkarken Van Persie gibi tecrübeli bir oyuncumuz olacağını düşünüyorduk ama böyle olmadı ve bu durum beni korkutmuyor” diyen Fenerbahçe’nin hocası, “Yarınki maçla ilgili çok fazla değişken durum var, genel tecrübesi yüksek bir oyuncu yerine pozisyon tecrübesi olan birini oynatacağım. Ahmethan'ın pozisyon tecrübesi var ve onu oynatacağım genel düşüncem bu” ifadesini kullandı. 

“TAMAMLANMAMIŞ TAKIM DEĞİLİZ”

“Şu an oyun olarak ilerlediğimizi söyleyebilirim ama henüz tamamlanmış bir takım değiliz. Geçişlerde eksiklerimiz var ama doğru yolda ilerlediğimizi söyleyebilirim” açıklamalarında bulunan Aykut Kocaman şöyle devam etti: 

“Genel olarak kadroya ilişkin çok fazla konuşmamak gerektiğini düşünüyorum, bazı şeyler bizimle kalmalı. Kafamdan geçenleri genel olarak söyleyeyim, daha yeni geldik ve 1 aydır çalışıyoruz” 

İlk hafta takımın yarısından fazlası yoktu, sonra maç dönemi oldu ve tamamlayıcı antrenmanlar yaptık. Yarın kadroyu yaparken de birbiriyle uyumlu isimleri tercih edeceğim”

“Graz, birçok şeyi iyi yapabiliyor ama bizim ortaya koyacağımız oyun kalitesi onların setlerini oynayıp oynayamayacağını ortaya çıkartacak. Benim elimde olsa bütün oyunu onların yarı sahasında oynamak isterim. Ama bugünkü oyun kağıt üzerindeki avantajların sahaya kolay yansıtılamadığı bir oyun”

“TERİM’İN İSTİFASINI YENİ DUYDUM”

Fatih Terim'in istifasını daha yeni duyduğunu belirten Kocaman, “Çok fazla bilgiye sahip değilim ve yoğunlaşmam tamamen yarınki maç üzerine, ama ilerleyen günlerde açıklama yapmam gerekirse yaparım” diyerek sözlerini bitirdi. 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum