Kocaman tek forvete dönüyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yarın karşılaşacakları Alanyaspor maçında hızlı hücumları engellemek için çift forvet sisteminden vazgeçti.

Kocaman tek forvete dönüyor
16 Eylül 2017 - 12:40

Sezona oldukça kötü başlayan ve 4 lig maçında 5 puan toplayabilen, bu 4 maçta 8 gol atıp 8 gol yiyen Fenerbahçe’de Aykut Kocaman, kötü gidişe ‘dur’ demek için taktiğini revize etmeye karar vermişti. 

Başakşehir karşısında 2-0'dan gelip 2-2'yi bulan ancak maçı 3-2 kaybeden sarı lacivertlilerde teknik direktör Aykut Kocaman maçtan sonra “Yediğimizden fazlasını atmalıyız” sözlerini sarf etmişti ve buna uygun olarak sonraki maçlara çift forvetle çıkabileceğini ima etmişti. 

PLANLAR DEĞİŞTİ

Tecrübeli teknik adam, Vatan’ın haberine göre, çift forveti Başakşehir karşısında denemiş ve Alanyaspor karşısında çift forvetle oynamanın hesaplarını yapıyordu. 

Fenerbahçe’nin hocası, ileride Janssen ile Soldado'ya aynı anda şans verecekti ki, planlarını bir anda yine değiştirdi.

Geçtiğimiz hafta Konyaspor'u 2-0 yenen Alanyaspor'un hücuma çok hızlı çıkması, bir anda tehlikeli ayaklarıyla gole gidebilmeleri Aykut Kocaman'ın bu değişikliğe itti. 

RAKİP FORVET ETKİLEDİ

Alanyaspor'un Konyaspor'u 2-0 mağlup ettiği maçı defalarca izleyen tecrübeli teknik adam Alanyaspor'un bu hızını kesmek için yine tek forvetle sahaya çıkacak. Böylece oynatacağı ikinci forvetin yerine bir orta sahayla başlayacak. 

Medipol Başakşehir maçına da tek forvetle başlayan Aykut Kocaman, Alanyaspor maçında da oyunun seyrine göre tıpkı Başakşehir maçında olduğu gibi çift forvete geçebilir.


YORUMLAR

  • 0 Yorum