Fenerbahçe'de Mesut Özil bombası

Sarı-lacivertli taraftarının yıllardır hayalini kurduğu dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil ile ilgili iddialara göre önümüzdeki yaz Fenerbahçe'ye transfer olabilir.

Fenerbahçe'de Mesut Özil bombası
16 Eylül 2017 - 12:33

Bu sezon yaptığı transferlere rağmen Avrupa’ya erken veda eden, Süper Lig’de de henüz istediği performansı yakalayamayan Fenerbahçe için büyük bir iddia ortaya atıldı. 

İngiliz basına göre sarı-lacivertli kulüp, Arsenal ile sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Mesut Özil'in üç talibinden biri. 

Başkan adaylarından Ali Koç'un da 2018 seçimindeki en büyük kozu Mesut Özil olarak biliniyor. Ali Koç, başkan seçildiği an ilk işi Mesut'a Fenerbahçe formasını giydirmek.

TEKLİFLERİ REDDETTİ

Mesut Özil, Fanatik’in haberine göre geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger ile bir takım problemler yaşamıştı. Bu doğrultuda, Arsenal'den gelen bütün sözleşme uzatma tekliflerini reddeden Türk asıllı Alman yıldız, bu yaz başka takımlardan kendisine gelen bütün teklifleri de reddetti. 

Bu durum Fenerbahçe'nin ilgisini biraz daha arttırdı.

İngiliz medyasına göre sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Mesut Özil Arsenal'den kesin olarak ayrılacak. 

TÜRKİYE SEÇENEĞİ GÜÇLÜ

Bu durumda Mesut Özil 3 kulübe gidebilir. Mesut'un talipleri Manchester United, Inter ve Fenerbahçe. Ancak, Manchester United'ın başında Jose Mourinho olması ve Mesut'un Real Madrid'ten Mourinho yüzünden ayrılması ve Inter'in İtalya'da birçok takımın gölgesinde kalması Fenerbahçe seçeneğini güçlü kılıyor. 

BONSERVİSİ OLMAYACAK

Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye olan maliyeti de yine Fenerbahçe taraftarının içini rahatlatacak cinsten. Arsenal'e 47 milyon euro gibi astronomik bir bedelle imza atan oyuncu, Fenerbahçe'ye sezon sonunda gelmesi halinde sözleşmesi biteceği için bedavaya gelecek. 

VAN PERSİ GİDER MESUT GELİR

Sarı lacivertli kulübün bir diğer avantajı ise Mesut'a vereceği yıllık maaş. Mesut Özil, Arsenal'den yılda 5.7 milyon euro alıyor. Fenerbahçe'de Robin van Persie'nin sözleşmesinin bitecek olması nedeniyle maaş bütçesinde bir açıklık oluşacak ve bu açıklık doğrultusunda Fenerbahçe Mesut'u kadrosuna katacak.

Öte yandan başarılı futbolcunun sevgilisi Amine Gülşe geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “Mesut, İstanbul'a gelse keşke. Çok mutlu olurum. Ama şu anda Londra'da bir kariyeri söz konusu” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum