Komşu ülkenin çocukları#1 FC Andorra

Farklı ülkeden gelip farklı liglerde oynuyorlar. Kendi ülkelerinin ligleri yeterli olmadığı gelmediği ve ülkeler iç içe olduğu için bazı takımlar ve lig yönetimleri bu yolu seçebiliyor. Birlikte ama yalnız, iki yabancı olan takımları tanıtıyoruz. Yeni serimize İspanya'da oynayan Andorra takımı FC Andorra ile başlıyoruz.

Komşu ülkenin çocukları#1 FC Andorra
09 Ekim 2023 - 23:48
FUTBOO | Bazı takımlar için hiç ''Bu ülkede değil, nasıl oynuyor ki?'' dediğiniz oldu mu? Amerikan Basketbol Ligi NBA'de Kanada takımı Toronto'nun olması gibi. Kendi ülkelerinin ligi dar gelip, küçük ülkelerini büyük liglerde temsil eden takımlara bakıyoruz. Serimizin ilk takımı ise nüfusu Kadıköy'den bile küçük olan 77.006 kişinin yaşadığı Andorra takımı FC Andorra.

İspanya'da Segunda Division B, yani 3. Lig'de yer alan FC Andorra, isminden de anlaşılacağı üzere Andorra'da kuruldu ve oranın takımı. 1942'de kurulan FC Andorra, ülkenin ilk takımı. 40'lı yılların sonuna doğru Katalan Futbol Federasyonu'na katılan FC Andorra, İspanya Ligleri ve İspanya Kupası'nda oynama hakkı elde etti. 1948 yılından itibaren İspanya futbol ligi sistemi içinde yer alıyor.

Barcelona'yı yenerek kupa kazandılar!

Kulübün en büyük başarısı İspanya 3. Ligi'nde oynaması. 3 ve 4. Lig arasında gidip geliyorlar. Lig bazında daha ileriye gidemediler ama tarihlerinin en büyük başarısını 1994'te Katalonya Kupası'nı kazanarak aldılar. Yarı finalde Barcelona, finalde ise Espanyol'u yenen FC Andorra, kendileri adına tarihi bir başarıya imza atmıştı.

Kulübün sahibi Gerard Pique

Bu takımın ismini bir yerden biliyorum ama çıkartamıyorum diyor musunuz? Barcelona kaptanı Gerard Pique size yardımcı olabilir. Futbolculuk kariyerini bitirmeden 'Ben başkan olacağım' diyen Pique, 2018 yılında kulübü satın aldı. Ekonomik sıkıntılar geçiren Andorra takımı, Pique'nin başkanlığa geçmesinden sonra rahat bir nefes aldı. 

Statlarının kapasitesi 500

Andorra FC, maçlarını Andorra'nın başkenti Andorra la Vella'da Estadi Comunal d'Andorra la Vella stadyumunda oynuyor. Stadyumun kapasitesi ise sadece 500. 77 bin nüfusu olan bir ülke için hiç de fena değil! 

Onlar komşu ülkenin küçük ama onurlu çocukları. Kendi ülkelerini İspanya'da temsil ediyorlar. Kim bilir, belki Pique ileride kulübüne daha çok yatırım yapar ve FC Andorra'yı ileride La Liga'da görebiliriz. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum