Tarihi bir hata! Everton, Haaland'ı beğenmemiş

Borussia Dortmund'da harikalar yaratan Erling Haaland, Bryne'da forma giydiği dönemde Everton gözlemcileri tarafından beğenilmemiş.

Tarihi bir hata! Everton, Haaland'ı beğenmemiş
23 Şubat 2021 - 01:09 - Güncelleme: 23 Şubat 2021 - 02:11
Futbolun gelecek 15 yılına damgasını vurması beklenen isimler arasında Erling Haaland ilk sıralarda geliyor. Borussia Dortmund'un genç yıldızı hem performansıyla hem de attığı gollerle adından söz ettirirken, ilginç bir gerçek ortaya çıktı.

Bryne'da forma giydikten sonra Molde'ye oradan RB Salzburg'a ve son olarak da Borussia Dortmund'a transfer olan Erling Haaland'ın, Everton'ın akademi kadrosu için yaptığı seçmelerde beğenilmediği ortaya çıktı. İngiliz basınına yansıyan ve bir dönem Everton akademisinin başında görev alan Ian Atkins'in de doğruladığı habere göre Everton, Bryne'da oynadığı dönemde Haaland'ı birkaç gün denemiş ve beğenmemişti.

Ian Atkins o günleri ''Brian King, Haaland'ı izlemiş ve beğenmişti. Molde'den önce Bryne'da oynadığı dönemlerdi. 4 günlüğüne Everton denemelerine katıldı ama teknik kadro tarafından beğenilmedi. O gün Brian King, Haaland isminde ısrar etti ama karar değişmemişti'' sözleriyle anlatıyor.

Belki de Everton akademi gözlemci kadrosunun yapmış olduğu en büyük hata olarak Haaland hatırlanacak. Everton için kötü bir hatıra...

YORUMLAR

  • 0 Yorum