Komşu ülkenin çocukları#4

Galler'de kurulan ama kuruldukları tarihten bu yana İngiltere futbol liglerinde mücadele eden Cardiff, Swansea ve Wrexham'ın neden böyle bir şey yaptığını araştırdık.

Komşu ülkenin çocukları#4
31 Mayıs 2021 - 14:21
FUTBOO | Dünyanın en eski 3. takımının Galler'de kurulan Wrexham A.F.C. olduğunu biliyor muydunuz? 1864 yılında kurulan Wrexham'ın tarihinde pek bir başarısı yok ama tarih kitaplarının her zaman yazacağı bir kulüp. Galler'in önde gelen takımlarından Cardiff City 1899, Swansea ise 1912'de kuruldu.

Bu üç takımın ortak noktası ise Galler'de kurulmalarına rağmen İngiltere liglerinde oynaması. Sebebi ise bu 3 takım kurulduğunda Galler'de futbol ligi yoktu! Onlar da mecburiyetten İngiltere'de komşu ülkenin çocukları oldu.

Galler'de profesyonel lig 1992'de kuruldu!

Son yıllarda milli takımda başarıları ile dikkat çeken Galler'de profesyonel futbol ligi 1992'de kuruldu. Cymru Premier ismindeki lig, İngiltere'de oynayan Galli takımlara gelin çağrısında bulundu ama artık İngiltere'ye alışmış bu takımlar teklifi kabul etmedi.



12 takımdan oluşan ligde Barry Town, The New Saints ve Bala Town gibi takımların isimlerini belki duymuşsunuzdur. Tabii Cardiff ve Swansea gibi Premier League görmüş takımların burada pek yerleri yok gibi gözüküyor zaten.
5 takım geri dönüşü kabul etmedi

Bangor City, Barry Town, Caernarfon Town, Colwyn Bay, Newtown ve Rhyl takımları ise 1992'de Galler Ligi kurulduğunda İngiltere'deki düzenlerini bırakıp kendi ülkelerine geçmişlerdi. Tabii Galler'de 1992 yılına kadar bir lig olmaması da oldukça enteresan! 

Cardiff City, Swansea ve Wrexham'ın dışında Newport County ve Merthyr Town takımları da Galler'e dönüşü kabul etmeyen takımlardandı. Ama bize göre bu 3 takımın tarih olarak da ayrı bir yeri var. Zaten Cardiff ve Swansea'yi uzun yıllar Premier League'de de izlemiştik. 

Şu an Premier League'de bir Galli takımı göremiyoruz ama komşu ülkenin çocukları tarih boyunca büyük abileri İngiltere'deki takımlara yıllarca kafa tutmayı başarmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum