Konyaspor'un yeni hocası belli oldu

Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'ye gidecek olması ile yolları ayıran Konyaspor'da yeni teknik adam belli oldu.

Konyaspor'un yeni hocası belli oldu
06 Haziran 2017 - 13:16 - Güncelleme: 06 Haziran 2017 - 13:32

Aykut Kocaman yönetiminde Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan ve gelecek sezon Avrupa Ligi'nde gruplarda mücadele edecek Atiker Konyaspor'dan tecrübeli teknik adamın takımdan ayrılmasının ardından teknik direktörlüğe Rumen hoca Cosmin Contra getirildi. 

beIN Sports'un haberine göre Atiker Konyaspor'da Aykut Kocaman'ın halefi Dinamo Bükreş'i çalıştıran Cosmin Contra oldu. 

LUCESCU OLMADI

Ayrıca Zenit'ten kovulan Mircea Lucescu ile görüşen ancak Rumen teknik adamla anlaşamayan Yeşil-Beyazlılar'ın Contra'da karar kıldığı aktarıldı.

CONTRA KİMDİR?

1975'te Romanya'nın Timişoara şehrined doğan Contra, futbola şehrinin takımında başladı. Oyunculuk kariyerinde Milan, Atletico Madrid, West Bromwich, Getafe gibi takımlarda top koşturan Rumen isim, antrenörlük kariyerine de Poli Timişoara'da başladı. 

Oyuncu antrenörlüğünün ardından 2011'de Getafe altyapısında hocalık yapmaya başlayan Contra, sırasıyla Fuenlabrada, Petrolul Ploesti, Getafe, Guangzhou ve Alcorcon takımlarını çalıştırdıktan sonra bu sezonun devre arasında Dinamo Bükreş'in başına geçti. Başkent ekibiyle çok iyi bir grafik yakalayan Contra, takımını Romanya Ligi Şampiyonlu Turu grubuna taşıdı ve burayı şampiyon Viitorul ile ikinci FCSB'nin ardında üçüncü sırada tamamlayarak Dinamo Bükreş'e Avrupa Ligi biletini aldırdı. 

Contra'nın tek kupası 2012-2013 sezonunda Petrolul Ploiesti takımıyla kazandığı Romanya Kupası. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum