Korona kazandı! Polonya'da çok değişik işler...

Koronavirüs nedeniyle 2.5 ay sonra kaldığı yerden devam eden Polonya Ligi'nde Korona Kielce, deplasmanda Wisla Plock'u 4-1 mağlup etti.

Korona kazandı! Polonya'da çok değişik işler...
31 Mayıs 2020 - 15:30 - Güncelleme: 31 Mayıs 2020 - 18:16

Koronavirüs hayatımızı tamamen değiştirdi. Futbolun da oynanmasına engel olan hatta bazı ülkelerdeki liglerin sonlanmasına neden olan korona, bu kez Polonya'da karşımıza çıktı. Ancak bu kez durum biraz farklı...

Pandemi nedeniyle liglere ara verilen ülkelerden olan Polonya'da maçlar 2.5 ay sonra başladı. Uzun bir aranın ardından oynanan maçta Wisla Plock ile Korona Kielce karşı karşıya geldi.

TÜM DÜNYA TAKIMIN İSMİNİ ÖĞRENDİ

Maçlar başladı diye sevinirken korona adını bu kez Polonya Ligi'nde gördük. Alt sıralarda bulunan ve ligde kalma mücadelesi veren Korona Kielce, deplasmanda Wisla Plock'u 4-1 yenerek çarpıcı bir sonuca imza attı.

Korona Kielce, böylece hem derin bir nefes aldı hem de adını tarihte ilk kez bu kadar geniş bir kitleye duyurmuş oldu...

BU İSİM NEREDEN GELİYOR?

Peki Korona Kielce takımının ismi nereden geliyor? Polonya'nın Kielce şehrinin takımının sembolü bir taç. Lehçede taç, 'korona' demek. 1973 yılında kurulan ismi korkutan takımın tarihinde en büyük başarısı ise ligi 5. sırada bitirmek. 

Maçlarını 15.500 kapasiteli Miejski Kielce Stadyumu'nda oynayan Korona Kielce, geçen sezonu ise 10. sırada tamamlamıştı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum