Koronavirüsün ağır faturası: 6.2 milyar sterlin

Ara verilen ligler, tescil edilen sezonlar, milyonlarca futbolseverin hasreti... Peki koronavirüsün futbola etkisi bu kadar mı?

Koronavirüsün ağır faturası: 6.2 milyar sterlin
20 Mayıs 2020 - 23:30 - Güncelleme: 21 Mayıs 2020 - 10:52

Koronavirüs salgını sebebiyle ülke ekonomileri bile ciddi sorunlar yaşarken futbol dünyasının ne derecede zarara uğrayacağı merak ediliyor.

Bundesliga'da maçların başlamasıyla bir nebze hasret dinmesine karşın Fransa, Belçika ve Hollanda'da ligler sonlandırıldı. İtalya, Türkiye ve İngiltere'de ise haziran ayında şölenin başlaması bekleniyor.

Ancak verilen bu aralar bile futbol ekonimisinin ciddi zararlara uğramasına yetti. Avrupa kupalarının ve liglerin sonlandırılması halinde bile 3.5 milyar sterlinlik bir kayıp yaşanacağı belirtiliyor. Maçların oynanmaması halinde ise zararın 6.2 milyar sterlini bulabileceği söyleniyor.

Büyük korku: Maç günü gelirleri

Avrupa'da ekonomik olarak yaşanan bir diğer korku ise maç gelirlerinin kaybedilmesi. Gelecek sezon da müsabakaların seyircisiz oynanmaması halinde zarar iyice artacak.

Konu hakkında konuşan Avrupa Kulüpler Birliği CEO'su Charlie Marshall, "Maç günü gelirlerinden mahrum kalmak, şu andaki en büyük korkudur. Bu, finansal anlamda yıkım olur. Bu krizin uzun sürmesi halinde kulüpler ciddi şekilde acı çeker" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum