Üç büyüklerin bitiremediği transferler; 'Hayaller'

Çok uğraştılar, hem Galatasaray hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş çok uğraştı ama bir türlü sonunu getiremedi. Transferin döneminin bitmesine kısa bir süre kala üç büyüklerin çok isteyip getiremediği yıldızlara bir göz atalım

Üç büyüklerin bitiremediği transferler; 'Hayaller'
22 Haziran 2021 - 01:20

FUTBOO | Transfer döneminin bitmesine kısa bir süre kala, sizleri bir türlü sonlandırılamayan transferlerle geçmişe götürmek istedik.

Adı sık sık Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile anılmış ancak bir türlü resmiyete dökülemeyen transfer hikayelerini sizler için derledik.

Zlatan Ibrahimovic - Galatasaray

Özellikle geçtiğimiz sezon Zlatan Ibrahimovic ile Galatasaray arasındaki yakınlaşma uzun süre konuşulmuştu. Sarı-kırmızılı cepheden yapılan üstü kapalı imalar, Zlatan Ibrahimoviç’in geleceğiyle ilgili belirsiz sözleri, bu transfer hikayesinin uzun süre gündemde kalmasına neden olmuştu. Ancak Zlatan gibi bir oyuncuyu yaşı çok ilerlemiş de olsa getirmek için çok yüksek bir maddi güç gerekir. Galatasaray şartlarını zorlasa da İsveçli yıldızın maliyetini karşılamak için yeterli olmamıştı.

Hatem Ben Arfa - Fenerbahçe

Hatem Ben Arfa, birçok Fenerbahçeli’nin gönlünde ukdedir. Belki de aranan 10 numara o olacaktı ancak bir türlü bu transfer gerçekleşmedi. Ben Arfa’nın adı sadece bir ya da iki transfer dönemi değil, son birkaç yılın hem yaz hem kış transfer dönemlerinde gündeme gelmiş ancak Fenerbahçe bu hedefinde bir türlü istediği sonuca ulaşamamıştı.

Diego Costa - Beşiktaş

Milyonlarca ‘Come to Beşiktaş’ mesajı, birçok önemli ismin araya girmesi, taraftarın baskısı… Onca uğraş verilmişti Diego Costa’nın Beşiktaş’a transferinin gerçekleşmesi için ancak yıldız isim de hayallerde kaldı. Chelsea’den ayrılmaya hazırlandığı dönemde Costa için Beşiktaş elinden geleni yapsa da golcü ismin Atletico Madrid’in yolunu tutmuştu.

Eden Hazard - Fenerbahçe

Sizi biraz daha geçmişe götürüyoruz. Eden Hazard’ın Lille’de forma giydiği dönemlerde Fenerbahçe, o dönem geleceğin önemli isimleri arasında gösterilen Belçikalı oyuncu için uzun süre uğraş vermişti. Dönemin yöneticilerinden Hasan Çetinkaya, Hazard için çok uğraştıklarını ancak yıldız ismi son aşamada ikna edemediklerini dile getirmişti.

Diego Forlan – Galatasaray

Atletico Madrid’de oynadığı dönemde Galatasaray’ın çok yakından ilgilendiği Diego Forlan da, ‘hikaye’ olarak kalan transferlerden. 2011 yılında Galatasaray Ujfalusi, Reyes ve Forlan için ilk KAP açıklamasını bile yapmıştı ancak daha sonra bu üçlüden sadece Ujfalusi transferi gerçekleşti.

David Ospina – Beşiktaş

O dönem yoğun bir kaleci arayışında olan Beşiktaş, daha önce de birçok kez gündemine gelen David Ospina isminde yoğunlaşmıştı. Transferin bitmesine kesin gözüyle bakılsa da Ospina kararını farklı bir takımdan yana kullandığı için bu transfer de sonuçlandırılamadı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum