Kupa Fenerbahçe'nin

32

Kupa Fenerbahçe'nin
05 Ekim 2016 - 09:00
32. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası Final mücadelesinde Ankara’da Anadolu Efes ile karşılaşan Fenerbahçe, zorlu maçta rakibini 77-69 yendi ve 6. kez bu kupayı kazandı.

F2015-2016 sezonunu lig ve Türkiye Kupası şampiyonluğu ile Avrupa 2.’si olarak tamamlayan Fenerbahçe, yeni sezona da Cumhurbaşkanlığı Kupası ile başladı.

Fenerbahçe'ye şampiyonluk kupasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Kaptan Melih Mahmutoğlu’nun kupayı kaldırmasıyla salonda büyük coşku yaşandı.  Maçın en değerli oyuncusu da Ali Muhammed oldu. Karşılaşmada 19 sayıyla oynayan Ali Muhammed ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tan aldı.
  Ankara Spor Salonu’nda oynanan müsabakayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başkanımız Aziz Yıldırım, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Genel Sekreterimiz ve Basın Sözcümüz Mahmut Uslu, Asbaşkanlarımızdan Nihat Özbağı, Ozan Balaban, Önder Fırat, Tahir Sarıoğlu ile Yönetim Kurulu Üyelerimizden Selim Kosif de izledi.

Sarı-lacivertli ekip Ali Muhammed, James Nunnally, Luigi Datome, Jan Vesely ve Ekpe Udoh beşiyle başladı. İlk hücumlardan iki takım da boş dönerken, karşılaşmanın ilk basketi ikinci dakikanın sonlarında Jan Vesely’den geldi.  Çek yıldız ile skoru 4-0’a getiren Obradovic’in öğrencileri, Ali Muhammed ile de 6-1 öne fırladı ve televizyon molasına bu skorla gidildi. (04:53) Mola dönüşünde Datome ve Dunston’dan karşılıklı basketler gelirken, Heurtel’e yanıt Ali Muhammed’den geldi. (11-7) Datome ve A. Muhammed’in sayılarıyla da Fenerbahçe ilk çeyreği 15-9 önde tamamladı.
İkinci periyota Udoh ve Datome’nin basketleriyle başlayan Fenerbahçe, potasını da baskete kapatınca skor 19-9’a geldi. (07:33) Mola sonrası Vesely’nin basketi sonrası 5-0’lık seri yakalayan Anadolu Efes,  farkı 7 sayıya indirdi. (21-14) Datome ve Melih’in üçlükleri skoru 27-16’ya çekerken, Vesely’nin basket faulden bulduğu 3 sayı da farkı 14 sayıya çıkardı. (05:00) Karşılıklı basketlere sahne olan ikinci çeyreğin sonunda sarı-lacivertliler soyunma odasına 39-27 üstün gitti.

Üçüncü çeyrekte ilk basket Ali Muhammed’den gelirken, bu bölümde daha etkin olan Anadolu Efes karşısında Datome’nin üçlüğü farkın erimesine izin vermedi. (45-34) İtalyan yıldıza yanıt Heurtel’den geldi. (45-37) Bu bölümde Ali Muhammed ile dış atışlardan sayılar bulan  Fenerbahçe, boyalı alanda da Vesely ile skor üretti ve çeyrek 64-56 üstünlüğümüzle geçildi.

Dördüncü çeyrek karşılıklı top kayıplarıyla başladı. Datome ile pota altından iki sayı bulan Fenerbahçe, farkın 6 sayıya kadar indiği bu bölümde Ali Muhammed’i üçlüğüyle skoru 69-60’a getirdi. Udoh’un basketi de farkı 11 sayıya çıkardı. (71-60) Son iki dakikaya 7 sayı önde giren Obradovic’in öğrencileri; maçtan 77-69 galip ayrıldı.