La Liga şampiyonluk adayları

Sezon öncesi Lionel Messi ile ilgili çok sıkıntılı bir süreci atlatan Barcelona, şampiyonluk ünvanını korumak isteyen Real Madrid karşısında ne kadar başarılı olacak? Atletico Madrid, bu ikili arasından sıyrılabilecek mi? La Liga'daki şampiyonluk adaylarını değerlendirdik.

La Liga şampiyonluk adayları
10 Eylül 2020 - 16:33
FUTBOO | La Liga'da 2020/21 sezonunda şampiyonluk için mücadele edecek takımları değerlendirdik. Kimler avantajlı, kimleri zor bir sezon bekliyor? 

Yeni sezona hazırlanırken La Liga'da şampiyonluk adaylarını değerlendiriyoruz. İşte karşınızda La Liga'daki şampiyonluk adayları;

Real Madrid ünvanı korumak istiyor

Real Madrid'in şampiyon olmasını sürpriz şeklinde ifade edemeyiz ancak geçen sezon kazanılan zaferi birçok kişi beklemiyordu. Pandemi döneminden sonra inanılmaz bir performans sergileyen Madrid ekibi, üst üste 10 maçı kazanarak Barcelona ile puan farkını hem kapattı, hem de şampiyonluğa ulaştı. Peki bu sezon yine mutlu sona ulaşabilirler mi?

Açıkçası en büyük rakibi Barcelona'da ciddi krizlerin oluşması sebebiyle avantajlılar ancak transfer konusunda da fazlasıyla sessiz kaldılar. Salgının ekonomik olarak en çok vurduğu kulüplerden biri olan Real Madrid, hücum hattına takviye yapmaması halinde her şeye rağmen zorlanacaktır. En büyük artıları ise şüphesiz Zinedina Zidane olacak. Fransız teknik adam, kupa kazanmanın sırrını çözmüş gibi...
Barcelona'da tüm gözler Messi'de

Önce La Liga'yı kaybettiler, sonra Bayern Münih'ten 8 yediler... En sonunda ise Lionel Messi krizini kucaklarında buldular. Geçen sezon itibariyle Barcelona'nın İspanya'daki hegemonyasının sona erdiğini söyleyebiliriz. Kadro olarak da zayıflayan Katalan ekibinde Rakitic, Sevilla'ya transfer olurken Luis Suarez ve Arturo Vidal'ın da ayrılması bekleniyor. Lionel Messi ise başkan zoruyla takımda kalmasına rağmen gelecek sene farklı bir maceraya başlayacağını açıkladı.

Yani Barcelona, bu sezona büyük bilinmezliklerle başlıyor. Ancak en büyük artısı da yine Arjantinli yıldız olacak. Eğer Messi, yeni bir 'Last Dance' icra etmek isterse, her şey çok farklı olur.

Atletico Madrid yine zoru deneyecek

Barcelona ile Real Madrid'in hegemonyasını yıkarak 2014 yılında şampiyonluğa ulaşan Atletico Madrid, bunu bir kez daha başarabilir mi? Belki de son yılların en kötü Real Madrid ve Barcelona kadrolarına karşı mücadele verecekler. 2014 yılında, bu takımlarla arasındaki kalite farkının çok daha yüksek olduğunu kabul etmek gerekiyor. O dönem takımını şampiyonluğa götüren Simeone, bu sene de yeniden tarih yazabilir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum