La Liga'da küme düşme adayları

La Liga'da yeni sezonun başlaması için geri sayım sürerken küme düşme adaylarını inceliyoruz. 40 haftalık maratonda ateş hattına en yakın takımlar hangileri?

La Liga'da küme düşme adayları
09 Eylül 2020 - 19:56 - Güncelleme: 09 Eylül 2020 - 19:59
FUTBOO | La Liga'da geçen sezon Espanyol, Mallorca ve Leganes küme düşen takımlar oldu. Peki bu sene hangi takımlar ligde kalmak için mücadele verebilir? Hangi kadrolar bu ligde zorlanabilir?

Geçen sezon devre arasında yapılan takviyelerle son anda ligde kalmayı başaran, yaz transfer dönemini sessiz geçiriyor. Ancak geçen sene, onlar için ciddi bir uyarıydı. Eğer kadroyu güçlendirmek için girişimlerde bulunmazsa, yine zor bir sezon geçirebilirler.

Pandemiden en çok etkilenen takımlardan biri ise Alaves oldu. Verilen ara sonrasında 11 maçta yalnızca 2 galibiyet alabilen Deportivo Alaves, bu sene ligde kalmak için mücadele vermek zorunda kalabilir.

Asansör takım olurlar mı?

İspanya futbolu, pandemiden fazlasıyla etkilendi ve transfer dönemini genel anlamda sessiz geçirmek zorunda kaldılar. Bu da elbette en çok lige yeni çıkan takımları etkileyecek.

La Liga'da takımlar genelde kadrolarını koruma yoluna giderken Huesca ve Cadiz'in kalitesi, bir üst lig için yeterli olmayabilir. Ekonomik zorluklara rağmen transfer yapmaktan başka çareleri yok.

Lige yeni katılan bir diğer takım olan Elche'nin durumu ise daha farklı. 2017-2018 sezonu 3. ligde mücadele eden ve her sene bir üst ligin biletini almayı başaran Elche, bu ivmesi sayesinde Huesca ve Cadiz'in arasından sıyrılabilir. Ancak yine de işlerinin kolay olmadığını söylemek gerekiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum