Ligue 1'de artık bir Türk takımı var; LOSC Lille!

Bu sezon Fransa Ligue 1'de daha da yakından takip edeceğiz! Sebebi ise Lille! Ligue 1'de mücadele eden Lille'in kadrosundaki Türk oyuncu sayısı 3'e çıktı; Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz.

Ligue 1'de artık bir Türk takımı var; LOSC Lille!
22 Ağustos 2020 - 01:27 - Güncelleme: 22 Ağustos 2020 - 01:27
FUTBOO | Ligue 1'de yeni sezon başlarken, artık bizim de daha yakından takip edeceğimiz bir takım var; Lille! Geçtiğimiz sezonu 4. kapatan Christophe Galtier'in çalıştırdığı Lille'de Türk oyuncu sayısı, her geçen gün artıyor. 2018/19 sezon öncesi Zeki Çelik'i, geçen sezon Yusuf Yazıcı'yı ve bu sezonda şu ana kadar resmi olarak Burak Yılmaz'ı kadrosuna katan Lille'de bu sezon en az 3 Türk oyuncuyu takip edeceğiz. Galatasaray'dan ayrılan genç Mustafa Kapı'nın da forma giymesi kesinleşirse bu sayı 4'e çıkacak.

Lille bu sezon daha iyi olur mu?

Geçtiğimiz sezonu 4. sırada tamamlayan Lille, en önemli isimlerinden olan Osimhen'i Napoli'ye sattı. Osimhen'in boşluğunu Gent'ten David ve Beşiktaş'tan Burak Yılmaz ile doldurmaya çalışan Lille'in elinde güçlü bir kadro olduğunu söyleyebiliriz. Sakatlığını atlatan Yusuf Yazıcı da artık bu sezon çok daha fazla iş yapacaktır. 
 

Genç bir kadroya sahip olan Lille'de bu sezon dikkat çekmesi beklenen isimler arasında Yusuf Yazıcı'nın yanı sıra Gent'ten transfer David de yer alıyor. Christophe Galtier genellikle takımına açık futbol oynatmayı seven bir teknik adam. Elindeki kadro da buna çok müsait. Galtier zaman zaman 4-4-2'yi zaman zaman da 4-3-3 sistemlerini tercih ediyor ancak diziliş değişse bile oyun sistemi genellikle hücuma dönük oluyor.

Burak Yılmaz kaç gol atar?

Lille'in bu sezon ideal 11'inde yer alması beklenen Burak Yılmaz, Fransa Ligue 1'de ne kadar başarılı olacak? Bunu kesin olarak söylemek zor ancak Ligue 1'in Burak Yılmaz için artıları da var, eksileri de! Süper Lig her ne kadar fiziksel güce dayalı olsa da, Ligue 1'deki fiziksel rekabet çok daha sert olacaktır. Burak Yılmaz rakip savunmalara karşı mücadeleci bir yapıya sahip. Bu mücadeleci yapı onu Ligue 1'de ön plana çıkarabilir ancak dikkat etmesi gereken bir konu da var. Süper Lig'de hakemler genellikle faul düdüklerini çok kolay çalıyor ancak Ligue 1'de durum biraz daha farklı...

Tecrübeli oyuncu Burak Yılmaz'ın bu konuya adapte olması onun avantajlarını arttıracaktır. Daha çok ayakta kalmak, daha çok mücadele etmek zorunda. Ceza sahası içindeki becerisini ise tartışmaya gerek yok. Burak Yılmaz'ın bir şansı da Lille'in hücum futbolunu seviyor olması.

İlk 4 için mücadele edecekler

Lille'in Paris Saint Germain varken şampiyonluğu zorlamasını beklemek çok da gerçekçi bir durum olmaz. Ancak Lille, Lyon, Marsilya gibi takımları zorlayabilecek kapasitede bir ekip. Geçtiğimiz sezonki istikrarlarını sürdürmeleri bekleniyor. Sezon bittiğinde de en azından ilk 4 içinde yer alacaklardır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum