Ligue 1'de şampiyonluk ve düşme adayları

Fransa Ligue 1'de yeni sezon başlarken, şampiyonluk ve düşme adaylarını değerlendirdik.

Ligue 1'de şampiyonluk ve düşme adayları
22 Ağustos 2020 - 01:28 - Güncelleme: 22 Ağustos 2020 - 01:28
FUTBOO | Fransa Ligue 1'de 2020/2021 sezonu başlıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz sezon tamamlanamamış ve Ligue 1 Yönetimi'nin kararıyla Paris Saint Germain şampiyon ilan edilmişti. Peki bu sezon bizleri neler bekliyor? Ligue 1'de şampiyonluk ve düşme adayları hangi takımlar?

Kuşkusuz son 8 sezonun 7'sini şampiyon tamamlayan, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon finale kadar yükselen Paris Saint Germain, hem ekonomik gücü hem de kadro kalitesiyle şampiyonluğun bir numaralı favorisi... Paris SG'yi bu şampiyonluk yarışında durdumak gerçekten kolay değil, bu sezonda da kolay olmayacak. Icardi, Neymar, Mbappe, Di Maria, Verratti, Paredes, Draxler...

Yıldızlar listesi say say bitmez! Kadro böyle olunca, Tuchel gibi başarılı bir teknik adam da bu kadroyu iyi kullanınca işler genelde yolunda gidiyor. Yeni sezonda da Paris Saint Germain, Ligue 1'en güçlü şampiyonluk adayı.

Lyon, Lille, Marsilya'nın sürpriz ihtimali

Geride kalan sezonlara baktığımızda, en azından son 3 sezon için Paris Saint Germain'i yarışın sonuna kadar zorlayabilen bir takımın çıkmadığını görüyoruz. Geçen sezon Marsilya 8 puan, 2018/19 sezonunda Lille 16 puan, 2017/18 sezonunda ise Monaco 13 puan gerisinde kalmıştı Paris SG'nin! Monaco ekonomik nedenlerle bu sezon kadroda üyük değişime gitti ve üst sıralarda olması kolay görünmüyor. 

Lyon ise eski günlerine dönmek istese de PSG'ye diş geçirebilmesi kolay değil. Kadrolarını Villarreal'den golcü Ekambi, Amiesn'den essele ve Altay'dan Cnek Özkaçar ile güçlendirdiler. Önemli bir kayıp da yaşamadılar ancak yine de Lyon geçtiğimiz sezonun çok çok üstünde bir performans sergilemezse PSG'yi zorlayamaz. 

Marsilya Boas ile daha iyi

Teknik direktör Andre Villas-Boas'ın göreve gelmesiyle gözle görülür bir toparlanma yaşayan Marsilya kadrosunu korurken, Alvaro Gonzalez, Pape Gueye ve Dortmund'dan Leonardo Balerdi'yi transfer etti. Ellerinde önemli isimler var. Villas Boas gibi bir hocanın elinde, bu takım geçen sezondan daha iyi işler yapabilir. Marsilya, Paris SG'yi zorlayacak, ya da zorlamaya en yakın takımlardan biri olabilir.
 

Lille büyük değişim yaşadı

Lille bu sezon önemli bir kadro değişimi yaşadı. Beşiktaş'tan Burak Yılmaz, Galatasaray'dan Mustafa Kapı, Gent'ten Jonathan David'i kadrolarına kattılar. Ancak çok önemli bir kayıp da yaşadılar; Osimhen! Napoli'ye sattıkları Osimhen'in boşluğunu David ve Burak Yılmaz ile doldurmaya çalıştılar. Başarılı olabilirler mi? Lille'in ilk 4'te yer almaması büyük sürpriz olur ancak şampiyonluk için aday demek de kolay değil. Yine de Paris SG'yi biraz olsun zorlayabilirler.

Ligue 1'de küme düşme adayları

Fransa Ligue 1'de bu sezon alt sıralarda da önemli bir ligde kalma mücadelesine tanık olacağız. Yarıda kalan geçen sezon düşme hattına çok yakın olan takımlardan Nimes ve Dijon, yine düşme adayları arasında yer alıyor. Ayrıca lige yeni yükselen Lorient ve Lens'in de işi kolay olmayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum