Lille'i şampiyonluğa taşıyan 4 etken

Lille'i Ligue 1'da PSG'nin önünde şampiyonluğa götüren 4 etken nedir? İşte Lille'in tarihi başarısının sırları...

Lille'i şampiyonluğa taşıyan 4 etken
24 Mayıs 2021 - 13:00
Ligue 1'da bu sene adeta Lille fırtınası esti! Türk futbolcuların da damgasını vurduğu Lille, PSG'nin önünde ligi şampiyon bitirirken 10 yıl sonra mutlu sona ulaştı.
Ligin resmi sitesi de Lille'in şampiyonluğuna geniş yer ayırırken bu sene Lille'i zafere taşıyan 4 etkeni değerlendirdi.

1 - Kral Burak Yılmaz! 

35 yaşında kariyerinde ilk kez Avrupa'ya transfer oldu. Kimse böylesine müthiş bir performans beklemiyordu. İlk 4 maçında gol atamamıştı ama ardından 28 maçta 16 kez ağları havalandırdı. Sakatlık nedeniyle 9 maç kaçırdı, o maçları kaçırmasa büyük ihtimal gol sayısı daha da fazla olacaktı. Hem golleri, hem de liderliği ile takıma çok şey kattı.
Teknik direktör Galtier, Burak Yılmaz için ''Bizi şampiyonluğa yaklaştıran, hepimize şampiyonluğu inandıran bir futbolcu'' derken Jonathan David, ''Kendisinin yaşlı bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz, sonuçta 35 yaşında. Ancak tecrübesiyle, sakinliğiyle bize çok iyi öğütler veriyor. Arkası dönük ve hava toplarında çok iyi. Nasıl gol atılacağını çok iyi biliyor. Ondan her geçen gün bir şeyler öğreniyorum'' şeklinde konuşmuştu.

2 - Kalesini gole kapatması

'Forvetler maç kazandırır, savunma ise şampiyonluk' sözünün özetiydi adeta Lille. Bu sezon sadece 23 gol yediler. PSG'nin 2015/16 şampiyonluğundaki yediği 19 golden sonra en iyi performanstı bu! Savunmanın merkezinde ise 37 yaşındaki Fonte vardı. Kaptan, bu sezon sadece 2 maç kaçırdı. 
Sven Botman ise performansı ile kalitesini belli etti ve Avrupa'nın büyük takımlarının radarına girmeyi de başardı. Kaleci Maignan ise sezonun kahramanlarından biriydi. Tabii sağ bekte de Zeki Çelik'in performansı çok ama çok değerliydi.

3 - Takım olmak

Lille, şampiyon olduğu bu sezonda sadece 21 futbolcu kullandı. Takımdaki herkesin yeri belliydi. Zaten gollerin ardından ve maç sonu yapılan sevinçlerde takımdaşlık seviyesi ortadaydı. Savunmada Fonte, orta sahada Andre ve forvette Burak Yılmaz, Galtier'in oyun içindeki teğmenleri gibiydi. Oyunu bu 3 futbolcu üzerinden kurdu. 

4 - Christophe Galtier

Galtier, 2017/18'de takımı Bielsa'dan aldığında ligde kalma mücadelesi veriyorlardı. Şimdi ise şampiyonlar! Sınırlı kadro ile en iyisini yaptı. Tüm sezon takımını ayakta tuttu, futbolcularını hazırladı. Lille, maçların ikinci yarılarında sadece 7 gol yedi. Bunda Galtier'in oyun planının çok büyük bir etkisi var.

YORUMLAR

  • 0 Yorum