Lille'i zafere taşıyan Türkler

Ligue 1'da son 8 yılın 7'sinde şampiyon Paris Saint-Germain'den başkası olmuyor. Ancak bu düzeni milli oyuncularımız yıktı!

Lille'i zafere taşıyan Türkler
24 Mayıs 2021 - 10:01 - Güncelleme: 24 Mayıs 2021 - 11:07
FUTBOO | Bu hikaye başka bir hikaye! Bu hikaye, Ligue 1'in şampiyonu Lille'i zafere taşıyan 3 Türk oyuncunun hikayesi!

Dünya futbol tarihinin en pahalı 2 transferi Neymar ve Mbappe'ye sahip bir takım. Şampiyonlar Ligi'nin son finalisti. Ligde kupalara ambargo koyan, dünyanın en zengin takımlarından biri. Evet PSG'den bahsediyoruz ancak bu bir Paris SG yazısı değil. Bu, PSG'yi yıkmaya çok yaklaşan Lille ve onları taşıyan Türklerin yazısı. 

Lille, bu sene Fransa'da şampiyonluğa koşarken bu başarıda Türk futbolcuların çok büyük payı var. Lille, ligde 62 gol atarken 3 Türk futbolcudan 38 gol katkısı aldı. Toplam gollerin yarısından fazlası Türk ortaklığı ile geldi... 

İlk 3'te 2 Türk futbolcu!

Burak Yılmaz 16 gol, 5 asist ile toplam 21 gole doğrudan katkı verirken Yusuf Yazıcı 7 gol, 4 asist, Zeki Çelik ise 3 gol, 3 asist ile oynadı. Lille'in en golcü futbolcusu Burak Yılmaz olurken 3. sırada ise Yusuf Yazıcı bulunuyor. Yusuf, Ligue 1'ın dışında Avrupa Ligi'nde de takımının en golcü futbolcusu olmuştu.

'Türkler şampiyon yapacak'

Lille'deki Türk futbolcularımızın performansını bizler gururla izlerken Fransız basını da bu performansa kayıtsız kalamıyor. Neredeyse her hafta gazetelerde bir Türk sözü geçiyor! 'Türk zaferi', 'Türk marşı', 'Türkler şampiyon yaptı' gibi...

Lille, Süper Lig takımı olma yolunda...

Zaten Lille, bu seneden sonra gözümüzde neredeyse bir Süper Lig takımı gibi oldu. Futbolcularımızın bu performansından sonra Lille, Mustafa Kapı'yı da transfer etmişti. Şimdi de Uğurcan Çakır ve Dorukhan Toköz'ü de istedikleri iddia ediliyor. Takımdaki Türk futbolcu sayısı yakın zamanda Fransız futbolcuları geçebilir! 

Ne Neymar ne Mbappe...

Bu sene Fransa'da en çok konuşulan futbolcular Neymar, Kylian Mbappe, Angel di Maria veya Memphis Depay değil, Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik... Bizim çocuklar, Fransa'da şampiyonu belirledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum