Yaşlanmayan Kral; Burak Yılmaz

Fransa'da manşetleri süsleyen bir Türk var. 'Kral' Burak Yılmaz, 35 yaşında attığı goller ile Lille'i şampiyonluğa taşıyan isimlerin başında geldi.

Yaşlanmayan Kral; Burak Yılmaz
24 Mayıs 2021 - 10:02 - Güncelleme: 25 Mayıs 2021 - 10:59
FUTBOO | Lille'i şampiyonluğa taşıyan ve üst üste attığı gollerle Burak Yılmaz, Fransa'nın en çok konuşulan futbolcularının başında gelmeye devam ediyor. Artık gazetelerde Kylian Mbappe veya Neymar'ın yanında Burak Yılmaz'ın fotoğrafları çıkıyor. Fransız basınının Burak için sorduğu tek bir soru var: Neden 35 yaşını bekledin kral? 

Burak Yılmaz bu sene Ligue 1'da tam 16 gole imza attı. Golcü futbolcu, 35 yaş ve üstü futbolcular sıralamasında Avrupa'da 2. sırada. Onu geçebilen tek futbolcu ise Cristiano Ronaldo... 

Eğer daha genç olsaydı ne olurdu?

35 yaşta ilk kez Avrupa'ya gidip, PSG gibi bir devin önünde olmak ve bu takımda 16 gol atmak kolay kolay kimsenin yapabileceği bir iş değil. Burak Yılmaz gerçekten saygı duyulacak bir performans ortaya koyuyor. Bunu yapmak için 35 yaşını neden beklediğini biz de soruyoruz tabii. Daha genç bir yaşta bu performansı gösterse şu an onun için rekor fiyatlardan söz edilebilirdi. (En azından Türk futbolcular içinde transfer rekoru)

Lille'in Twitter hesabından neredeyse günlük Burak Yılmaz paylaşımı yapılıyor. Lille taraftarları onu özel olarak meşalelerle karşılıyorlar. Fransa'da ayın oyuncusu seçiliyor, FIFA'dan özel olarak hazırlanmış kartı çıkıyor... Bunların hepsini 35 yaşında yapıyor! 
Fransa'da bir kral! 

Tüm Fransa, onu 'Kral' olarak çağırıyor. Takım içinde de büyük bir abilik örneği yapıyor. Lille'in St. Etienne maçı sonrası 'Gelecek hafta şampiyon olacağız, göreceksiniz. Biz şampiyon olacağız!' diye takım arkadaşlarını ateşlemesi, antrenmanda onlara destek olması Burak Yılmaz'ın neden 'Kral' olduğunu gösteren şeyler. 

Lille'den teknik direktörü Christophe Galtier de sezon genelinde Burak için hep olumlu sözler kullandı. Burak Yılmaz'ın gerçek bir savaşçı olduğunu söyleyen Galtier, 35 yaşındaki golcü hakkında 'Soğuk kanlı, bitirici, tecrübeli' yorumlarında bulunuyor. 

Her sezon atıyor, sürekli atıyor!

Nasıl müthiş bir golcü olduğunu istatistiklere bakarak da anlayabiliriz zaten. Burak Yılmaz, son 10 sezona baktığımızda oynadığı takımlarda tam bir sezon geçirdiği her sezonda 10 gol barajını aştı. Sadece 2016'nın devre arası transfer döneminde ayrıldığı Galatasaray ve 2017'de aynı şekilde Beijing Guoan'dan ayrıldığında 10 golü göremedi. Tam sezon geçirdiği her yıl Burak Yılmaz'ın attığı goller oldukça düzenliydi. 

Galatasaray'da tam sezon oynadığı 3 sezonda ligi en az 16 golle bitirdi. Trabzonspor'da zaten 33 gollü sezonu vardı. Çin'den döndükten sonra bordo mavili takım ile bir sezonda 23 gol atma başarısını da göstermişti. Beşiktaş'ta ise 1.5 sezonda 40 maça çıkıp 24 gol atmıştı. 

Tarihe geçecek performans

Kral atıyor, her şekilde atıyor. 35 yaşına gelse de atıyor. Daha ne kadar onu bu seviyelerde göreceğiz bilmiyoruz ama şu an hem biz hem Fransa hem de tüm Avrupa, onu büyük bir hayranlıkla izliyor. Eğer Lille, bu sene Fransa'da şampiyonluğa ulaşırsa Burak Yılmaz, uzun yıllar hafızalardan çıkmayacak ve yeri kolay kolay dolmayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum