Litvanya farklı kazandı

Avrupa Basketbol Şampiyonası B grubunda Litvanya, Ukrayna'yı 94-62 mağlup etti.

Litvanya farklı kazandı
05 Eylül 2017 - 16:46

EuroBasket2017 B grubunda Litvanya ve Ukrayna karşı karşıya geldi. 

Maça etkili başlayan Litvanya ilk çeyrekten itibaren oyunun kontrolünü eline aldı. Ukrayna'yı ilk çeyrekte 10 sayıda tutmayı başaran Litvanya çeyreği 27-10 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte ise Pustovyi'nin etkili oyunu ile Ukrayna toparlanmaya başladı. Etkili bir oyun ortaya koyan Ukrayna çeyreği 20-17 önde bitirsede soyunma odalarına Litvanya'nın 44-30 üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarının ardından Litvanya ilk çeyrekti baskıyı tekrar kurdu ve rakibine adeta 'kabus' yaşattı. Valanciunas ve Kuzminskas'ın devreye girmesiyle farkı iyice çıkaran Litvanya üçüncü çeyreği 72-47 önde tamamladı.

Son çeyreğe girilirken skor dağılımını yapamayan Ukrayna Pustovyi ile etkili olmaya çalışsada yeterli olmadı. İpleri iyice eline alan Litvanya maçtan 94-62 galip ayrıldı.

Ukraynalı Puatovyi 25 sayı, 7 ribaundluk bir performans göstersede galibiyete yetmedi. Litvanya'da ise Valanciunas 22 sayı, 14 ribaund ile oynarken, Kuzminkas 17 sayı, 2 ribaund, 2 asistlik bir performansla takımına katkıda bulundu.

Litvanya bu galibiyetiyle turnuvadaki  dördüncü maçında üçüncü galibiyetini kazanırken, Ukrayna dördüncü maçında üçüncü mağlubiyetini aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum