Thomas Heurtel Fransa'yı hayata döndürdü

EuroBasket 2017 A grubunda Fransa, Polonya'yı geriden gelip 78-75 mağlup etti. Karşılaşmaya Anadolu Efes forması giyen Thomas Heurtel damgasını vurdu.

Thomas Heurtel Fransa'yı hayata döndürdü
05 Eylül 2017 - 18:27 - Güncelleme: 05 Eylül 2017 - 18:30

Zorlu mücadeledeye Polonya hızlı başladı. İlk çeyrekte etkili bir oyun ortaya koyan Polonya, Fransa'yı bulduğu üçlükler ve iyi savunması ile durdurmasını bildi ve çeyreği 20-13 üstün tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci çeyreği ise savunma ağırlıklı mücadelelerle geçti. Karşılıklı olarak kaçan şutlar ve iyi savunma mücadelesi

sergileyen iki takım sayı bulmakta zorlandı. Aaron Cel'in performansıyla Polonya yine üstün olan taraf oldu. Devreye 34-26 Polonya üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarı adeta ilk devredeki performansını unutan Fransa toparlanmasını bildi. Yıldız isimi Thomas Heurtel'in devreye girmesiyle oyunu kendi lehine çeviren Fransa, son periyota girilirken farkı 1 sayıya kadar indirdi.

Son periyotta Fransa öne geçmesini bildi. Karşılamanın son 2 dakikasına girilene kadar karşılıklıklı basketler gerçekleşti. Thomas Heurtel'in üstün performansı ve kazandığı fauller Fransa'yı son 30 saniyede 6 farkla öne geçirdi. Polonya son saniyelerde Adam Waczynski ile sayılar bulsada Heurtel'in performansına engel olamadı ve Fransa sahadan 78-75 galip ayrıldı.

Maçın yıldızı Fransız Thomas Heurtel olurken, Anadolu Efes'in yıldızı mücadelede 23 sayı,4 ribaund ve 6 asistlik bir performans sergiledi. Polonya cephesinde ise Adam Waczynski 15, Aaron Cel 14 sayı kaydederken Karşıyakalı Ponitka 12 sayı 5 ribaund ile mücadele etti.

Fransa turnuvadaki 4.maçında 3.galibiyetini elde ederken, Polonya 4.maçında 3.mağlubiyetini aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum