Lucescu açıkladı: Juventus Merih'i transfer etti

Lucescu açıkladı: Juventus Merih'i transfer etti
30 Mayıs 2019 - 18:50

Fenerbahçe Altyapısı'nda yetişen, bir süre Sporting Lizbon'da oynadıktan sonra Aytemiz Alanyaspor'a transfer olan, geride bıraktığımız sezonun devre arasında da İtalya Serie takımlarından Sasoulo'ya imza atan Merih Demiral'ın Juventus'a transferini A Milli Takım'ın eski teknik direktörü Mircea Lucescu doğruladı.

İtalyan La Gazetta dello Sport Gazetesi'ne konuşan Romen teknik adamın sözleri şu şekilde:

"Merih, Inter tarafından da yakından takip edilen bir oyuncuydu ama Juventus, en nihayetinde onu almayı başardı. Kendisini Sporting Lizbon'un B takımında oynadığı yıllardan beri takip ediyorum."

"Merih, çok iyi bir futbolcu ama onun da ötesinde çok iyi bir insan. Bu da bu seviyeler için çok önemli bir özellik. Harika bir oyun görüşüne sahip ve ne zaman araya gireceğini çok iyi biliyor."

"Hava toplarında da çok başarılı. Bana sorarsanız kendisini harika bir gelecek bekliyor. Hâlâ çok genç olduğundan onu şu anda başka oyuncularla kıyaslamamak gerektiğini düşünüyorum."

"Merih, milli takım kariyerine benim dönemimde başladı. Şu an gelişimini sürdürüyor olmasından ötürü çok memnunum. Onun oyuncu grubuna hemen adapte olduğunu görmüştüm. Çok sosyal ve esnek bir insan."

"Onun Serie A'ya daha büyük bir takıma transfer olmak için test edilmeye gideceğinden haberim vardı. Geride kalan sürede de iyi bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Daha önce de söylediğim gibi milli takımda oynaması ona bu konuda faydalı oldu."

"Juventus, Merih için kesinlikle yeni bir meydan okuma olacaktır. Chiellini, Bonucci, Rugani ve diğer savunmacılarla oynamak onun gelişimine katkıda bulunacak. Böyle oyuncularla birlikte oynamak çok önemli."

"Onların tecrübelerini Merih'e aktarmaları, Juventus'un gelecekteki savunma hattının oluşması noktasında belirleyici olacak. Bu da harika bir şey."



YORUMLAR

  • 0 Yorum