İtalya basınına Eljif ve Abdülkadir açıklaması

Fenerbahçe'nin Makedon futbolcusu Eljif Elmas'ın temsilcilerinden George Gardi, İtalyan basınına verdiği röportajda sarı-lacivertli futbolcunun geleceği hakkında önemli açıklamalar yaptı.

İtalya basınına Eljif ve Abdülkadir açıklaması
30 Mayıs 2019 - 18:19

Fenerbahçe'nin Makedon futbolcusu Eljif Elmas'ın temsilcilerinden George Gardi, İtalyan basınına verdiği röportajda sarı-lacivertli futbolcunun geleceği hakkında önemli açıklamalar yaptı. Gardi, İtalya'da yayım yapan Tutto Mercato Web adlı internet sitesiyle gerçekleştirdiği söyleşide Trabzonspor'un yıldızı Abdülkadir Ömür ilgili de yorumlarda bulundu. İşte Gardi'nin sözleri:

"Abdülkadir ve Eljif en önemli iki yetenek"

"Türk futbol piyasası, ithalattan ihracata geçti. Türklerin şu an iki büyük yeteneği var: Eljif ve Abdülkadir. İkisi de milli ve çok genç. Teknik kapasiteleri de İtalya veya Avrupa'nın başka bir büyük liginde oynamaları için yeterli. Evet, farklı tipte futbolcular ama bana göre ikisi de Avrupa futbolunun zirvesine yerleşebilecek kalitede. 

Tabii bunlara bir de Galatasaray'ın eski futbolcularından Ozan Kabak'ı eklemeliyiz. Ozan, 2000 jenerasyonundan ve genç yaşına rağmen kariyerinde büyük bir sıçrama yaptı. Bundesliga ekibi Stuttgart'ta ne kadar iyi bir futbolcu olduğunu herkese gösterdi ve ligin en yetenekli gençleri arasına girdi."

"Eljif'in transferi kısa süre içinde açıklanır"

"Eljif'i kimse tanımazken ona kefil olmak ve şu an herkesin onunla ilgilendiğini görmek, beni en çok tatmin eden unsur. Pek çok antrenörün beğenisini kazanmasına, Fenerbahçe stadının sevgilisi hâline gelmesine ve böylesine zorlu bir sezonda olgunlaşmasına bizzat şahit oldum. Benim için o, her yerde oynayabilir. Avrupa'nın büyük kulüpleriyle transfer görüşmelerinde bulunması, beni şaşırtmıyor, sadece memnun ediyor.

Eljif'in isteği sadece kendisini geliştirmek. Bu İtalya ya da başka bir ligde olabilir. Ancak sizi temin ederim ki bizimle resmi temasa geçen kulüpler arasında en az 4 büyük İtalyan ekibi var. Bununla birlikte Eljif, şu anda Ali Koç'un başkanlığını yaptığı büyük bir takımda oynuyor. Kendisiyle ilgili nihai karar, iki tarafın anlaşmaya varmasıyla kısa süre içinde açıklanacaktır."

"Abdülkadir, Milan'a giderse harika olur"

"Abdülkadir Ömür'ün Milan'a gitmesi harika olur. O, sahaya her zaman gülümseyerek çıkan ve taraftarları gururlandıran bir oyuncu. Maç içinde hiç kimsenin beklemeyeceği işleri yapabilecek kapasitede. Şu an 19 yaşında ve Trabzonspor'daki arkadaşları onun için Lionel Messi benzetmesini yapıyor. Ben bunun yalnızca bir övgü olduğunu düşünmüyorum. Zira Barcelona yetkilileri bile onun yeteneğinden ve bu sezon yeni bir mücevherin doğuşundan haberdar. Eljif ise Sergey Milinkovic-Savic'i andırıyor. Bunu kendisini ilk gördüğümde de söylemiştim ve hâlâ aynı noktadayım."


YORUMLAR

  • 0 Yorum