Mahmut Uslu: "Camia olarak metal yorgunluğuna girdik"

Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Fenerbahçe'nin son zamanlarda aldığı başarısız sonuçlar hakkında metal yorgunluğu açıklaması yaptı. Metal yorgunluğu nedir? İnsanlarda metal yorgunluğu nedir?

Mahmut Uslu: "Camia olarak metal yorgunluğuna girdik"
10 Eylül 2017 - 14:26 - Güncelleme: 06 Eylül 2019 - 12:40

Editör: Mehmet BAŞKAN

Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Fenerbahçe'nin son zamanlarda aldığı başarısız sonuçlar hakkında metal yorgunluğu açıklaması yaptı.

Fenerbahçeli yönetici, "Bunca yıl ya şampiyon olduk ya ikinci olduk, tüm spor branşlarında dünya çapında başarı sağladık, arada böyle bocalamalar olur. Camia olarak metal yorgunluğuna girdik bilhassa futbolda. Aziz yıldırım önderliğinde bu konunun da üstesinden geleceğiz. Başakşehir maçında iyi oynadık ama yeni takım kurmanın yol açtığı iş kazaları sonucu mağlup olduk. Taraftar müsterih olsun. kısa sürede toparlanacağız." dedi.

Başakşehir karşılaşmasında alınan yenilgi, camiada şok etkisi yarattı. 3 senedir başarılı olmak için çaba gösteren ama sonuç alamayan Fenerbahçe'de sorunun sebepleri konuşuluyor. Fenerbahçe basın sözcüsü Mahmut Uslu, Fenerbahçe'deki sorunun metal yorgunluğu olduğunu vurguladı. Mahmut Uslu, Aziz Yıldırım'a olan gönül bağı ve sadakati ile biliniyor. Deneyimli yönetici, uzun yıllardır Fenerbahçe'ye hizmet ediyor.


İnsan ve kurumlarda metal yorgunluğu nedir?

Metal Yorgunluğu, sürekli olarak çalışan veya belirli bir miktar yükün sürekli uygulanması sonucu metal malzemelerin istenilen dayanım özelliğini yitirmesi, ya da sürekliliğin bozulması olarak açıklanabilir. Örnek vermek gerekirse; bir teli sürekli olarak yukarı ve aşağı bükersek, tel büküldüğü noktadan ısınır ve bir süre sonra kopar. Kopma olayı, metal yorgunluğunun geldiği son noktadır. Bir başka örnekle durumu özetlemek gerekirse; bir köprü zamanla içten içe yıpranır. Görünüşte onun yıprandığını fark etmek oldukça zordur. Uzun zaman zorlu şartlara dayanır ama bir bakmışız, köprü durduk yere yıkılıvermiş. Bu durum da metal yorgunluğuna güzel bir örnektir.

Kurumlarda ve insanlarda ise uzun süre görev yapmanın verdiği içten içe yayılan ve gözle görülemeyen yıpranmalardır. Bu yıpranmalar sonucunda kişilerde ve kurumlarda ağır tahribatlar yaşanır. Batı Avrupa'da bu nedenle, kişiler kurumlarda uzun süre görev yapmazlar. Hem kişiler, hem kurumların yıpranmaması için sık sık yeni isimler ile kurumlar varlığına devam eder.

YORUMLAR

  • 0 Yorum